Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας - Η απόπειρα ενοποίησης των δυνάμεων της τρομοκρατίας και της βαριάς εγκληματικότητας απειλεί την ανάκαμψη της Ελλάδας

Δένδιας - Η απόπειρα ενοποίησης των δυνάμεων της τρομοκρατίας και της βαριάς εγκληματικότητας απειλεί την ανάκαμψη της Ελλάδας
Πιστέψαμε το 2002 ότι είχαμε ξεμπερδέψει με το φαινόμενο της τρομοκρατίας - Αυτό δεν ήταν αλήθεια
Σήμα κινδύνου για απόπειρα ενοποίησης των δυνάμεων  της τρομοκρατίας και της βαριάς εγκληματικότητας απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης Νίκος Δένδιας.
"Έχει δημιουργηθεί μια ώσμωση ανάμεσα στην τρομοκρατία και το βαρύ έγκλημα και αυτά όλα απειλούν την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας" ανέφερε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».
"Πιστέψαμε το 2002 ότι είχαμε ξεμπερδέψει με το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Αυτό δεν ήταν αλήθεια. Η λάθος αυτή εντύπωση επέτρεψε στο ελληνικό κράτος να χαλαρώσει τις άμυνες του", παραδέχθηκε ο υπουργός.
"Ιστορικά έχει παρατηρηθεί ότι η ελληνική κοινωνία πολλές φορές σε στιγμές κρίσης, αλλά και ορισμένες φορές εκτός κρίσης, δείχνει μια ιδιόρρυθμη ανοχή στο φαινόμενο. Τουλάχιστον ένα μέρος της κοινωνίας. Η ανοχή στη βία είναι μια ιδιαίτερα λανθασμένη θέση και δημιουργεί προβλήματα στη χώρα", σημείωσε επίσης.

"Το σύστημα λειτούργησε λανθασμένα όταν έδωσε άδεια στον Χρ. Ξηρό"
"Είναι προφανές ότι το σύστημα λειτούργησε λανθασμένα όταν έδωσε άδεια στον Χρ. Ξηρό", υτποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
"Η αστυνομία παρακολουθεί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Όταν η δικαστική αρχή αποφανθεί ότι κάποιος δεν είναι ύποπτος φυγής, η αστυνομία δεν νομιμοποιείται, δεν δικαιούται να παρακολουθεί. Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί παρακράτος" σημείωσε, ερωτηθείς για τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της άδειας που είχε χορηγηθεί στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Μήνυμα προς τον φυγόδικο Κώστα Σακκά να επιστρέψει αμέσως
Ο  κ. Δένδιας απέστειλε ταυτόχρονα μήνυμα προς τον φυγόδικο Κώστα Σακκά.
Απαντώντας σε ερώτηση για την περίπτωση του Κώστα Σακκά, δήλωσε χαρακτηριστικά "Το ότι πολλές φορές παρέρχεται το 18μηνο και η Δικαιοσύνη δεν έχει εκδώσει απόφαση, είναι λυπηρό".
Στη συνέχεια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, τόνισε: "Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει - και αυτό το λέω ως πατρική συμβουλή - είναι να επιστρέψει αμέσως".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης