Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίθετος στην πώληση του ΟΛΠ ο Β. Μιχαλολιάκος (δημ. Πειραιά)

Αντίθετος στην πώληση του ΟΛΠ ο Β. Μιχαλολιάκος (δημ. Πειραιά)
Δεν πρέπει να πωληθούν οι μετοχές του ΟΛΠ - Θα πρέπει να αήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά
Αντίθετος στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, τονίζοντας ότι «οι μετοχές του ΟΛΠ θα πρέπει να ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και βεβαίως να έχει τη δυνατότητα και η κεντρική εξουσία να ασκεί στρατηγική πολιτική, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου που θα μπορεί να διορίζει».
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα και έφερε ως παράδειγμα την Ελβετία, η οποία όπως είπε, είναι προηγμένη καταπιταλιστικά χώρα και στην οποία η ROLEX είναι κρατική εταιρεία.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα του δήμου Πειραιά είναι να επιβάλει νομοθετική ρύθμιση που να εγγυάται σοβαρή ανταποδοτική προσφορά από τη λειτουργία του λιμανιού στον δήμο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ήδη έχουμε την εντολή του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών να εκταμιευθούν τα πρώτα τρία εκατομμύρια έναντι των ανταποδοτικών που οφείλει ο ΟΛΠ και είναι πολύ μεγάλο βήμα» και πρόσθεσε ότι ο δήμος διεκδικεί εκείνους του χώρους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν για λιμενικές δραστηριότητες, όπως η Παγόδα, τα 70 στρέμματα στο Παλατάκι και η πολιτιστική ακτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης