Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκθεση ελληνικών και ρωμαϊκών έργων εγκαινίασαν Παπούλιας – Napolitano

Έκθεση ελληνικών και ρωμαϊκών έργων εγκαινίασαν Παπούλιας – Napolitano
Στην Ρώμη η νέα έκθεση
Έκθεση ελληνικών και ρωμαϊκών έργων εγκαινίασαν από κοινού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας και ο Ιταλός ομόλογός του Giorgio Napolitano.
Ειδικότερα, οι δύο ανώτατοι πολιτικοί «άρχοντες» Ελλάδας και Ιταλίας εγκαινίασαν στη Ρώμη την έκθεση «Κλασσική εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας».
Την έκθεση συνθέτουν είκοσι πέντε εκθέματα από τον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό, αλλά και έργα καλλιτεχνών από τη σύγχρονη Ελλάδα.
 «Το ενδιαφέρον των Ιταλών και ξένων μέσων ενημέρωσης είναι τεράστιο. Κάτι που αποδεικνύεται και από την παρουσία εκατόν τριάντα δημοσιογράφων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στην Αιώνια Πόλη» επισήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία συνόδευε τον Κάρολο Παπούλια.
«Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν αμέτρητα κοινά σημεία και η συνεργασία τους μπορεί να γίνει ακόμη στενότερη. Η έκθεση που μόλις εγκαινιάσθηκε στέλνει το μήνυμα ότι οι δυο χώρες πρέπει να επενδύσουν στον τουρισμό και στον πολιτισμό, και ως απάντηση στην οικονομική κρίση» τόνισε εκ μέρους της Ιταλίας, ο υπουργός Πολιτισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης