Τελευταία Νέα
Πολιτική

O. Rehn (ΕΕ) - Τα χειρότερα έχουν περάσει για την Ελλάδα - Ισχύουν οι δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους

O. Rehn (ΕΕ) - Τα χειρότερα έχουν περάσει για την Ελλάδα - Ισχύουν οι δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους
Από το φθινόπωρο οι όποιες αποφάσεις σχετικά με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, τόνισε σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post»
Τα χειρότερα έχουν περάσει, η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει και η οικονομία της Ελλάδας άρχισε πάλι να αναπτύσσεται, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», χωρίς ωστόσο να αποκλείει οτιδήποτε σχετικά με τις προοπτικές του χρέους.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα μπορεί να ορθοποδήσει χωρίς νέα βοήθεια, αν ληφθεί υπόψη το υπέρογκο χρέος, σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία περαιτέρω βοήθεια και έτσι το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στην ατζέντα» και πρόσθεσε ότι «η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και η Αθήνα κατάφερε μάλιστα να διαθέσει με επιτυχία τα κρατικά της ομόλογα στις αγορές».
Όσον αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων τους που υποσχέθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, ο κ. Rhen επιβεβαιώνει ότι «οι δεσμεύσεις των υπουργών τον Νοέμβριο του 2012 ισχύουν», συμπλήρωσε όμως ότι θα χρειαστεί νέα αποστολή της τρόικας στη χώρα προκειμένου να υπάρξει «μια νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους».
Τότε, όπως επισήμανε, θα μπορέσουμε το φθινόπωρο, επ’ αυτής της βάσης, να λάβουμε μια απόφαση.
Ερωτηθείς εάν αποκλείει ένα δεύτερο «κούρεμα» του χρέους, σημείωσε ότι έχει σταματήσει να λέει «οτιδήποτε οριστικό όσον αφορά την Ελλάδα. Η βιωσιμότητα του χρέους συνιστά αναμφίβολα ένα πρόβλημα».
Πάντως, όπως επισήμανε, «οποιεσδήποτε ανακοινώσεις για το θέμα αυτό εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ρυθμό ανάπτυξης που λαμβάνει κανείς ως βάση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης