Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) - Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τις διαβεβαιώσεις ότι το Μνημόνιο τελειώνει - «Έρχεται νέα εξοντωτική λιτότητα»

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) - Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τις διαβεβαιώσεις ότι το Μνημόνιο τελειώνει - «Έρχεται νέα εξοντωτική λιτότητα»
Με το επιτελείο του 2007 παρομοίωσε την σημερινή κυβέρνηση - "Και τότε η Ελλάδα έπλεε όπως ο Τιτανικός και δεν έβλεπε το παγόβουνο"
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του oικονομικού επιτελείου της εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συζήτηση για το νέο Μεσοπρόθεσμο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα ο κ. Λαφαζάνης εστίασε στις κοινωνικές συνέπειες της πολιτικής των Μνημονίων και προέβλεψε ότι έρχεται νέα εξοντωτική λιτότητα, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι το Μνημόνιο τελειώνει.
«Το οικονομικό επιτελείο της σημερινής κυβέρνησης μου θυμίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του 2007, όταν είχαν αρχίσει να βαρούνε τα τύμπανα, αλλά δεν άκουγε. Στη θέση σας, κ. Σταϊκούρα, ήταν ο κ. Αλογοσκούφης, όταν έταζε λαγούς με πετραχήλια» είπε απευθυνόμενος, στα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος αμφισβήτησε όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για τις προοπτικές της οικονομίας.
 «Μας μιλάτε για έξοδο από την κρίση, για πρωτογενή πλεονάσματα. Και τότε η Ελλάδα έπλεε όπως ο Τιτανικός και δεν έβλεπε το παγόβουνο» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτελεί υπηρεσία των αγορών.
Τέλος ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι «δεν είναι δυνατό να δούμε, μετεκλογικά, κόμματα να μετασχηματίζονται μόνο και μόνο για να απαλλαγούν από οικονομικές υποχρεώσεις και τις υποχρεώσεις τους προς εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης