Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο προεδρείο των Αντιφεντεραλιστών στην Ευρωβουλή εξελέγη ο Νότης Μαριάς (ΑΝ.ΕΛΛ.)

Στο προεδρείο των Αντιφεντεραλιστών στην Ευρωβουλή εξελέγη ο Νότης Μαριάς (ΑΝ.ΕΛΛ.)
Στην ομάδα, η πλειονότητα των μελών προέρχεται από τους βρετανούς Συντηρητικούς του Ντ. Κάμερον
Στο προεδρείο της ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) για την Ευρωβουλή εξελέγη ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, όπως ανακοίνωσε η τέταρτη κατά ισχύ πολιτική ομάδα στο Στρασβούργο.
Το ECR έχει συνολικά 55 ευρωβουλευτές απ' όλες τις χώρες-μέλη, ωστόσο η πλειονότητα αυτών προέρχονται από τους βρετανούς Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον.
«Το Προεδρείο αποτελεί το ανώτατο όργανο των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) που αποφασίζει τη στρατηγική της Ομάδας και με αυτόν τον τρόπο, ο καθηγητής Νότης Μαριάς θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στον καθορισμό των πολιτικών του ECR στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομάδας.
Από την πλευρά του ο Νότης Μαριάς, μετά την εκλογή του σημείωσε ότι «είναι τιμή μου που αποτελώ τον πρώτο νεοεκλεγέντα Έλληνα Eυρωβουλευτή που εκλέχθηκε σε μια τόσο σημαντική θέση στο πλαίσιο μιας Πολιτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
«Το ECR αποτελεί μια ανερχόμενη Πολιτική Ομάδα που συνεχώς διευρύνει την επιρροή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έτσι η Ελλάδα θα έχει μια ξεχωριστή φωνή στο ανώτατο όργανο της», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης