Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκάλυψη… βόμβα - Σύμφωνος με τη λήψη νέων μέτρων ο Αντ. Σαμαράς - Τι αναφέρει επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους δανειστές

Αποκάλυψη… βόμβα - Σύμφωνος με τη λήψη νέων μέτρων ο Αντ. Σαμαράς - Τι αναφέρει επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους δανειστές
Tι απαντάει η Νέα Δημοκρατία
«Άγνωστη» επιστολή του Αντ. Σαμαρά προς την τρόικα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αυγή», σύμφωνα με την οποία, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη συνυπογράψει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Αυγής», ο Αντ. Σαμαράς με επιστολή του - ημερομηνίας 15 Απριλίου του 2014 - διαμηνύει στην τρόικα πως η ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει οποιαδήποτε μέτρα αποδειχθούν αναγκαία.
«Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που ορίζονται από το συνημμένο MEFP (Μνημόνιο) είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχθούν αναγκαία για τον σκοπό αυτό, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το Ταμείο (σ.σ. το ΔΝΤ) για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων ενόψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο, και σε συμφωνία με τις πολιτικές που προβλέπει το Ταμείο σε τέτοιες διαβουλεύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός.
Να σημειωθεί πως παραλήπτες της επιστολής είναι το ΔΝΤ, η Κομισιόν, το Eurogroup και η ΕΚΤ. H επιστολή συνυπογράφεται από τον Αντ. Σαμαρά, τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Προβόπουλο.





H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία «βλέπει» νέα πρόσθετα μέτρα και επικαιροποίηση των μνημονίων.
Παράλληλα κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι αντί να «σκίζει τα μνημόνια ετοιμάζεται να υπογράψει νέα».
«Σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων» αναφέρεται σε σχόλιο του κόμματος για την έκθεση του ΔΝΤ και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Μάλιστα, γίνεται λόγος για επικοινωνιακή κατανάλωση με αφορμή τα όσα δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός στο νέο υπουργικό συμβούλιο αλλά και τα όσα έλεγε προεκλογικά «καθώς  διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή», για την ύπαρξη  επιστολής προς τους δανειστές, «με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές» και με την οποία «δεσμεύεται  για τη λήψη νέων μέτρων, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Ο κ. Σαμαράς αντί να «σκίζει» τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα».

Η απάντηση της ΝΔ
«Μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων», αναφέρει η Σοφία Βούλτεψη και προσθέτει:
«Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή «αποκάλυψη» της «Αυγής» φέρει ημερομηνία "15 Απριλίου 2014" και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος».
«Ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης