Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπέρ της δημιουργίας παγκόσμιας συμμαχίας κατά Iσλαμικού Κράτους η Ελλάδα - Σε ετοιμότητα το υπουργείο Εξωτερικών

Υπέρ της δημιουργίας παγκόσμιας συμμαχίας κατά Iσλαμικού Κράτους η Ελλάδα - Σε ετοιμότητα το υπουργείο Εξωτερικών
Ακόμα εννέα κράτη έχουν δηλώσει την ετοιμότητα συμμετοχής στη συμμαχία
Την πολιτική υποστήριξη του στη δημιουργία μίας παγκόσμιας συμμαχίας εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης που αποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος», δηλώνει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την πολιτική μας υποστήριξη στη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών, η οποία θα συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που η δράση της έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου».
Το ελληνικό ΥΠΕΞ εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη της Αθήνας στην Ιρακινή Κυβέρνηση, στους Χριστιανούς και σε όλες τις δοκιμαζόμενες εθνικές και θρησκευτικές Κοινότητες της περιοχής που υπέστησαν τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου «Ισλαμικού Χαλιφάτου», «μιας ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης που πρέπει να εξαλειφθεί».
Στη συγκεκριμένη πρόταση, ήδη από τη σύνοδο του Κάρντιφ, έχουν δηλώσει την ετοιμότητα συμμετοχής τους η Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Δανία, Τουρκία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης