Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα παρασκήνια ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής για την προεδρία του ΛΑΟΣ – Καθοριστικό το πόρισμα για τις offshore του Γ. Καρατζαφέρη

Στα παρασκήνια ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής για την προεδρία του ΛΑΟΣ – Καθοριστικό το πόρισμα για τις offshore του Γ. Καρατζαφέρη
Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ): Δεν εγκαταλείπω την ηγεσία του κόμματος – Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι
(upd2)Σε ζωηρές ζυμώσεις και ανακατατάξεις εντός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού οδηγείται το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά την αποκάλυψη ότι μετέχει σε δύο offshore εταιρείες.
Μετά τη δήλωση του ότι θα πράξει αυτό που πρέπει σε σχέση με την ηγεσία του κόμματος, ο ίδιος σήμερα με δήλωση του υποστηρίζει ότι για μια ιδιωτική υπόθεση δεν θα παραιτηθεί από αρχηγός του ΛΑΟΣ.
Ωστόσο, αναμένεται εντός των ημερών η απάντηση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία θα γίνεται γνωστό αν έχουν δηλωθεί οι εξωχώριες εταιρείες, στις οποίες φέρεται να μετέχει ο κ. Καρατζαφέρης.
Την ίδια ώρα, στο κόμμα του ΛΑΟΣ, σημειώνονται ζωηρές διεργασίες με την κούρσα διαδοχής να έχει ανοίξει και με πιθανούς αντικαταστάτες του Γ. Καρατζαφέρη είτε τον στενό του συνεργάτη Κ. Αϊβαλιώτη είτε τον Γ. Γεωργίου.
Ο κ. Αϊβαλιώτης έχει διατελέσει επί μακρόν στέλεχος και προσωπικός φίλος του προέδρου του ΛΑΟΣ, ενώ την ίδια ώρα το όνομα του κ. Γεωργίου ακούγεται, καθώς έχει διατελέσει για μικρό διάστημα υφυπουργός στο Υπ. Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Οι εξελίξεις θα καθοριστούν κυρίως από το πόρισμα που θα εκδώσει η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή σε σχέση με τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του Γ. Καρατζαφέρη.
Στο ενδεχόμενο πάντως που υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στο ΛΑΟΣ, ανοίγει και πάλι η συζήτηση για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι «γέφυρες» είχαν κοπεί από το μπαράζ ενστάσεων υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, που αφορούσαν το πρόσωπο του Γ. Καρατζαφέρη.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Την πρόθεση του να παραμείνει στην ηγεσία του ΛΑΟΣ γνωστοποίησε με δήλωση του ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης ύστερα από την εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που έγινε η αγορά των ελικοπτέρων Super Puma το 2000.

«Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι. Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την "απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος". Τέλος, τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Καρατζαφέρης, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.
Ο κ. Καρατζαφέρης έχει αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε νέο σχόλιο για το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που ανέφερε ότι μαζί με τον γιο του είχαν δύο offshore εταιρείες (Catalina International Ltd και Homeric TCI) οι οποίες έλαβαν από μεσάζοντα εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ για να κλείσει η συμφωνία των ελικοπτέρων Super Puma (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ.Καρατζαφέρης δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του τις δύο εταιρείες, γεγονός που από μόνο του είναι επιβαρυντικό μια και ο νόμος απαγορεύει στους πολιτικούς και στους να έχουν σχέση με offshore εταιρείες.
Έως σήμερα ο κ.Καρατζαφέρης έχει διαψεύσει μόνον ότι γνωρίζει τα πρόσωπα που κατονομάζονται στο δημοσίευμα ως μεσάζοντες των ποσών που κατέληξαν στην εταιρείες του και όχι τη σχέση του με τις offshore.

(πρώτη ενημέρωση 11 Νοεμβρίου 08:29)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης