Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Όποιος δώσει «ανάσα» στη μνημονιακή κυβέρνηση, «αποκεφαλίζεται» - Σκληρή απάντηση στον Π. Μελά

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Όποιος δώσει «ανάσα» στη μνημονιακή κυβέρνηση, «αποκεφαλίζεται» - Σκληρή απάντηση στον Π. Μελά
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π. Μελάς είχε αναφέρει ότι θα ψηφίσει τον επόμενο ΠτΔ, εάν συμφωνεί με το πρόσωπο που θα προταθεί
(upd) Σκληρή απάντηση στο βουλευτή Π. Μελά, ο οποίος κινούμενος εκτός κομματικής γραμμής εξέφρασε την πρόθεση του να ψηφίσει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος.
«Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομόφωνη. Συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μελά. Όποιος δώσει «ανάσα» στη μνημονιακή κυβέρνηση με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αποκεφαλίζεται». Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο συνέδριο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Καμμένος.
Στον Π. Μελά απάντησε όμως και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
«Ένας έντιμος πολιτικός άνδρας δεν μπορεί να έχει άλλη "γλώσσα" μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κι άλλη "γλώσσα" εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χτες ο κ. Μελάς, επειδή συζητήσαμε το θέμα των ενστάσεών του ή των θέσεών του ή των απόψεών του, όταν συνέταξα ως εκπρόσωπος το συγκεκριμένο κείμενο και το διάβασα στους συναδέλφους, όλοι είπαν ΝΑΙ ομόφωνα και μάλιστα είπε ο πρόεδρος, όποιος δεν συμφωνεί -γιατί ήταν μια επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασής μας- είναι καλό να φύγει από τώρα από την αίθουσα. Κι όλοι έμειναν μέσα» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Κουίκ.
Μάλιστα ο κ.Κουίκ κάλεσε τον κ. Μελά το Σαββατοκύριακο στο Συνέδριο, αναφέροντας «αυτά που λέει στα ραδιόφωνα, να τα πει μπροστά στους χίλιους συνέδρους».
 

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιβεβαίωσε ο βουλευτής του κόμματος, Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος κινούμενος όχι μόνο «εκτός κομματικής γραμμής» αλλά επιλέγοντας την τακτική της ανοιχτής διαφωνίας με τους ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Μελάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ψηφίσει υπέρ του ΠτΔ, εάν συμφωνεί με το πρόσωπο που θα προταθεί, και ιδιαίτερα εάν αυτό το πρόσωπο είναι ο Κώστας Καραμανλής.
Παράλληλα, ο κ.Μελάς τόνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, εάν αυτή – όπως είπε – βελτιώνει τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Ερωτηθείς μάλιστα για τη γραμμή του κόμματος του, η οποία αναφέρει ότι θα καταψηφίσει οποιονδήποτε υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς αυτό που προέχει είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, ο βουλευτής τόνισε ότι εμμένει στις απόψεις του.
«Οι αρχές της ΝΔ είναι μέσα στην ψυχή μου, και το μόνο που διαφωνώ είναι τα μνημόνια» υποστήριξε ο κ.Μελάς, ο οποίος εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών ενώ διατύπωσε και τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ενισχύσει τον προβληματισμό στην ηγεσία των ΑΝΕΛ για το κατά πόσο οι βουλευτές θα ακολουθήσουν και θα τηρήσουν τη γραμμή του κόμματος στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι ΑΝΕΛ εξέδωσαν χθες ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν πως «ενόψει των πολιτικών εξελίξεων η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην οποία μετέχουν το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών (Δημαράς) και το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα (Νικολόπουλος) επιβεβαίωσε ομόφωνα, στη σημερινή σε πλήρη ολομέλεια συνεδρίασή της, την ειλημμένη απόφασή της, να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το πρόσωπο».
Σε κάθε περίπτωση οι σημερινές δηλώσεις του κ.Μελά ανατρέπουν πλήρως αυτό το σκηνικό και εντείνουν τον προβληματισμό ενόψει του προγραμματισμένου για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συνεδρίου των ΑΝΕΛ.
Σημειώνεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουν 13 βουλευτές.
Εάν επιβεβαιωθούν τα «ρήγματα» στο εσωτερικό του κόμματος και κυρίως εάν υπάρξουν νέες διαφοροποιήσεις, τότε είναι προφανές πως αλλάζουν άρδην τα δεδομένα για την εύρεση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

(πρώτη ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 11:27)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης