Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα - Από 1η Ιανουαρίου πρέπει να έχουμε μια ασφαλή κατάσταση

Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα - Από 1η Ιανουαρίου πρέπει να έχουμε μια ασφαλή κατάσταση
Παράλληλα επισήμανε ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα
Την πεποίθηση ότι πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα και από την 1η Ιανουαρίου πρέπει να έχουμε μια καθαρή και ασφαλή κατάσταση, χωρίς μνημόνιο, χωρίς τρόικα αλλά με θώρακα και «λεφτά στην άκρη αν χρειαστούν», εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συντονιστική επιτροπή για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.
Ειδικότερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε: «Πρέπει, λοιπόν, να κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση μέχρι το επόμενο Eurogroup, μέχρις ότου παρουσιαστούν ανάγκες, σε κάθε περίπτωση πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας». Επιπλέον: «Η αλήθεια είναι ότι πρέπει 1 Ιανουαρίου να έχουμε μια ασφαλή καθαρή κατάσταση».
Παράλληλα αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη τη χαρακτήρισε «σκληρή, ουσιαστική και δύσκολη» η οποία κινείται σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα: την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τη νέα φάση, η οποία, όπως είπε, είναι προβλεπόμενη από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, δεν είναι ένα μνημόνιο για την Ελλάδα, είναι μια γραμμή πιστωτική που θα τη χρησιμοποιήσει η Ελλάδα αν θα έχει πρόβλημα με τις αγορές, και πως αυτές οι γραμμές υπάρχουν και από την ΕΚΤ και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για όλες τις χώρες.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις.
«Δεν μπορείς να ζητάς παρεμβάσεις χωρίς όφελος για την οικονομία και την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα περί συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε ότι ο ίδιος είναι οπαδός του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για όλα τα θέματα, και εκεί, σε τέτοιες θεσμικές συναντήσεις δεν μπορεί να παρεμποδιστεί η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ανοιχτός σε ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως τη συμμετοχή του κ. Βενιζέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης