Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρση ασυλίας των Γ. Μιχελάκη (ΝΔ), Η. Παναγιώταρου και Κ. Μπαρμπαρούση ζητά η αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Άρση ασυλίας των Γ. Μιχελάκη (ΝΔ), Η. Παναγιώταρου και Κ. Μπαρμπαρούση ζητά η αρμόδια επιτροπή της Βουλής
Η υπόθεση του πρώην υπουργού Γ. Μιχελάκη αφορά χρηματισμό από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη
Την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Γιάννη Μιχελάκη εισηγείται προς την Ολομέλεια του Σώματος η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από σημερινή συνεδρίαση της.
Η υπόθεση αφορά καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο βουλευτής χρηματίζονταν από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη προκειμένου να καταθέτει στη Βουλή ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων του.
Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ υπέρ οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ψήφοι 5 υπέρ, έναντι 4 κατά).
Παράλληλα η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί και την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου για την υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν στην κηδεία του χουντικού Ν. Ντερτιλή.
Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση ελέγχεται και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, ωστόσο η Επιτροπή, κατόπιν αιτήματός του ανέβαλε την συζήτηση, προκειμένου να στείλει το υπόμνημα του από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται για άλλα αδικήματα.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας τόσο των τριών βουλευτών, όσο και του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησης της συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.
Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης θα εξεταστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης