Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΝ.ΕΛΛ.: Με… μελάνι στιγμής ο προϋπολογισμός του 2015 – Θα παρατείνει την κρίση και θα φέρει νέα μέτρα

ΑΝ.ΕΛΛ.: Με… μελάνι στιγμής ο προϋπολογισμός του 2015 – Θα παρατείνει την κρίση και θα φέρει νέα μέτρα
Εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα η ανάπτυξη και η σταθερότητα, τονίζεται
Παράταση της κρίσης και νέα μέτρα εκτιμά ότι θα επιφέρει ο προϋπολογισμός του 2015, που κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο τομεάρχης οικονομικών των ΑΝ.ΕΛΛ. και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε δήλωσή του, «έχουμε έναν προϋπολογισμό που γράφτηκε με μελάνι στιγμής» και τονίζει ότι «αντί για έναν προϋπολογισμό με ξεκάθαρο αναπτυξιακό χαρακτήρα συζητάμε για ένα προϋπολογισμό που θα παρατείνει την κρίση και θα φέρει νέα μέτρα».
Ο προϋπολογισμός, υπογραμμίζει, δεν καλύπτει το χάσμα που χωρίζει τους δανειστές/εντολείς και τους εντολοδόχους συμπρωθυπουργούς Σαμαρά - Βενιζέλο στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, που η τρόικα εσχάτως το έχει ανεβάσει στα 3,6 δισ. ευρώ.
Προσθέτει δε, ότι «και οι δύο, μάλλον θα αναγκαστούν να ταπεινωθούν για μία ακόμα φορά και να διαψευστούν, ο ένας για να μείνει πρωθυπουργός και ο άλλος για να κρατήσει το κόμμα του στη ζωή, έστω και ως… τσόντα».
«Μέχρι τότε, προτιμούν τις… καθυστερήσεις. Καταθέτουν… λευκό προϋπολογισμό, ενώ παραμένει άγνωστο το νέο σχέδιο παραχωρήσεων στην τρόικα και επίφοβη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τις 8 Δεκεμβρίου», σημειώνει και αναφέρει ότι «με την αξιολόγηση να εκκρεμεί, δεν πρόκειται να αρχίσει, όπως έχει διαμηνύσει η Ε.Ε., η συζήτηση για το επόμενο πρόγραμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης