Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Παταγώδης η αποτυχία του μνημονίου – Απαραίτητη η αντικατάστασή του με ένα ελληνικό σχέδιο

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Παταγώδης η αποτυχία του μνημονίου – Απαραίτητη η αντικατάστασή του με ένα ελληνικό σχέδιο
Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές, αλλά να αφήσει ένα αποτύπωμα, τόνισε ο ευρωβουλευτής του κόμματος
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου και του προγράμματος της τρόικας, αλλά και την αποτυχία της κυβέρνησης, που «αποδεδειγμένα λέει ψέματα και έχει ξεφτιλιστεί», ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ελληνικού σχεδίου σε αντικατάσταση του μνημονίου.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Παπαδημούλης κατηγορεί την κυβέρνηση για λαϊκισμό και ψευδεπίγραφες υποσχέσεις, ενώ τόνισε ότι η στάση των δανειστών δείχνει ξεκάθαρα ότι «θέλουν να δέσουν τα χέρια και της επόμενης κυβέρνησης».
Όπως ανέφερε, «δεν υποστηρίζουμε ότι θα τα πετύχουμε όλα σε μια στιγμή, απλώς ισχυριζόμαστε ότι, όσο παραμένουμε στη σημερινή πολιτική, τα πράγματα χειροτερεύουν και ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς να κερδίσει, αλλά να κυβερνήσει αποτελεσματικά, με συνέπεια λόγων και έργων και να αφήσει ένα αποτύπωμα.
Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πιο ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, γιατί θα είναι μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα εκφράζει την κοινωνία που φωνάζει «δεν πάει άλλο», σημείωσε.
Σημείωσε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν είναι αρεστός στους δανειστές, οι οποίοι θα προτιμούσαν την πιο βολική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για να προσθέσει ότι το μόνο επιχείρημά της, η κινδυνολογία της δηλαδή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον μια λιωμένη «καραμέλα», που δεν πείθει ούτε τους δανειστές.
Ερωτηθείς για την τρόικα και το μνημόνιο ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «το πρόγραμμα της τρόικας και το μνημόνιο έχουν αποτύχει παταγωδώς» και τόνισε την αναγκαιότητα ενός ελληνικού σχεδίου που «θα αντικαταστήσει το μνημόνιο και θα κάνει και στην Ελλάδα, πράγματα που ισχύουν στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «και το δεύτερο Παρίσι απέδειξε αυτό που είχε αποδείξει το πρώτο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η τρόικα και το αποτέλεσμα είναι ταπεινωτικό για την κυβέρνηση».
Όπως ανέφερε, «τώρα, η κυβέρνηση πήγε στο Παρίσι για δεύτερη φορά παρακαλώντας την τρόικα, που θα έδιωχνε, να ξαναγυρίσει«, κάτι που σημειώνει ότι από μόνο του «δείχνει το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης η οποία, ενώ λέει «ναι σε όλα» στην τρόικα, παριστάνει το λιοντάρι μπας και πείσει κανένα έλληνα ψηφοφόρο».
Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι «θα μπορούσε η αναζήτηση συναίνεσης για τον ΠτΔ να υπάρχει και πριν από τις εκλογές», κάτι που πρότεινε και ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος τον κ. Παπούλια.
Δυστυχώς, τονίζει, «η σπουδή του κ. Σαμαρά να τορπιλίσει την πρόταση είτε για συνάντηση Τσίπρα - Σαμαρά είτε για σύσκεψη υπό τον ΠτΔ όλων των αρχηγών κόβει αυτή τη δυνατότητα».
Πρόσθεσε τέλος ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «πιστεύουμε ότι ο ΠτΔ πρέπει να εκλεγεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης