Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζεται το πολιτικό θέατρο – Η κυβέρνηση υποκρίνεται πως διαπραγματεύεται ενώ έχει συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα

tags :
Συνεχίζεται το πολιτικό θέατρο – Η κυβέρνηση υποκρίνεται πως διαπραγματεύεται ενώ έχει συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα
Η κυβέρνηση απλά αποδέχτηκε τα αιτήματα των πιστωτών στο Παρίσι και επέστρεψε συνεχίζοντας την «διαπραγμάτευση» προφανώς… μόνη της
Μία ακόμη μεγάλη «κωλοτούμπα» παρακολουθούμε από την κυβέρνηση με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς σιγά σιγά εγκαταλείπει τους λεονταρισμούς των «κόκκινων γραμμών» και ανακαλύπτει τα εδάφη της σύγκλισης με τις απαιτήσεις της τρόικας.
Όπως έχει γράψει το www.bankingnews.gr από την προηγούμενη εβδομάδα η συμφωνία επήλθε στο Παρίσι.
Συμφωνία της κυβέρνησης με τις απαιτήσεις της τρόικας και όχι συμφωνία που ήλθε μετά από υποχωρήσεις και των δύο πλευρών.
Η κυβέρνηση απλά αποδέχτηκε τα αιτήματα των πιστωτών και επέστρεψε συνεχίζοντας την «διαπραγμάτευση» προφανώς… μόνη της.
Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αυτογελοιοποιείται θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς που θα την αποθεώσουν για τις θυσίες που κάνει για τους σώσει.
Όμως η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει τις «κόκκινες γραμμές»...
Η κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει διάσταση - θρίλερ για την συγκεκριμένη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα πολιτικά της σχέδια.
Η τακτική που ακολουθείται είναι γνωστή: Μετά το «γη και ύδωρ» που ζητά η τρόικα για την εκταμίευση των δόσεων ακολουθούν τα νομοσχέδια από τα εμπλεκόμενα με το Μνημόνιο Υπουργεία με τα οποία ικανοποιούνται οι - κατά τα άλλα ανορθολογικές - απαιτήσεις των πιστωτών.
Αυτό και μόνο δείχνει το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης η οποία, ενώ λέει «ναι σε όλα» στην τρόικα, παριστάνει το λιοντάρι μπας και πείσει κανένα Έλληνα ψηφοφόρο.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό της ίδιας κινηματογραφικής ταινίας, η οποία είναι κατ’ επίφαση θρίλερ, ο πρωταγωνιστής δεν είναι μόνο η κυβέρνηση.
Η τρόικα θέλει να δώσει ένα σκληρό μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά στον προωθούμενο μέλλοντα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι οι «επαναστατικές κορώνες» είναι άτοπες.
Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να ερμηνεύουν τα τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση ως στοιχείο αποτυχίας της στην διαπραγμάτευση, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν παρά να αναγνωρίζουν και τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.
Έτσι, το μόνο βέβαιο είναι ότι αν η στάση της τρόικας απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση είναι τόσον άκαμπτη είναι λογικό να αναμένουμε πως την ίδια στάση θα έχει και σε μια αυριανή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης