Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Παρασκευή το πρωί - Στο επίκεντρο το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Παρασκευή το πρωί - Στο επίκεντρο το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Η συνάντηση θα γίνει δύο μέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό
Έκτακτη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο θα έχει αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των κυβερνητικών στελεχών με την τρόικα αλλά και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και επαφές με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της Κομισιόν.
Παράλληλα τους δύο άνδρες αναμένεται να απασχολήσει και η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό για το 2015.
Μάλιστα η συνάντηση θα γίνει στον απόηχο του ευρωπαϊκού δημοσιεύματος που υποστηρίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), εξετάζουν σχέδιο εξάμηνης παράτασης του υφιστάμενου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, ήτοι του μνημονίου.
Όπως προσθέτει το πρακτορείο, η παράταση του ελληνικού μνημονίου κατά μερικές εβδομάδες το 2015, τότε καθίσταται πιο περίπλοκη η προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να διασφαλίσει τη νίκη στην κρίσιμη εκλογή για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η κατάσταση δυσκολεύει για τον Αντώνη Σαμαρά αφού η παράταση του μνημονίου μηδενίζει τις πιθανότητες για την υλοποίηση των ελληνικών σχεδίων που αφορούν στην πρόωρη απεμπλοκή της Ελλάδας από τα πακέτα διάσωσης και τα μνημόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης