Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Θα υπερνικήσει το αίσθημα ευθύνης των βουλευτών απέναντι στην χώρα

Μπακογιάννη (ΝΔ): Θα υπερνικήσει το αίσθημα ευθύνης των βουλευτών απέναντι στην χώρα
Ζητούμενο να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και ο δρόμος που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τόνισε η βουλευτής της ΝΔ
Την άποψη ότι σε πολλούς βουλευτές θα υπερνικήσει το ενδιαφέρον για τη σταθερότητα και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην χώρα εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη ενόψει της προεδρικής εκλογής.
Σε συνέντευξη της στο  γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η κα. Μπακογιάννη αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επίσπευσε τη διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως λέει, το ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο για τον δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει η Ελλάδα: την πολιτική σταθερότητα ή την αβεβαιότητα.
«Πιστεύω ότι αυτό που επιθυμούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας είναι περισσότερη αξιοπιστία. Γι’ αυτό και πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση» αναφέρει η κα.Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με το Der Spiegel για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας απαιτούνται στην τρίτη φάση της διαδικασίας 180 ψήφοι, την ώρα που η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ διαθέτει 25 ψήφους λιγότερες.
«Πιστεύω ότι στο τέλος θα υπερνικήσει το ενδιαφέρον για σταθερότητα και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα σε πολλούς βουλευτές. Γνωρίζουν ότι για τις μεταρρυθμίσεις χρειαζόμαστε ηρεμία. Σε περίπτωση που εκλεγεί τώρα Πρόεδρος, θα έχουμε περιθώριο τουλάχιστον 15 μηνών μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές» αναφέρει η κα.Μπακογιάννη.
Για ποιο λόγο όμως αποτυγχάνουν όλες οι προσπάθειες συμφωνίας με την αντιπολίτευση στο πρόσωπο ενός αποδεκτού Προέδρου διερωτάται το γερμανικό περιοδικό.
«Η αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για τον Πρόεδρο, αλλά για την προσφυγή στις κάλπες. Για το λόγο αυτό τορπιλίζει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», απαντά η κα. Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ, αφού υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει χώρα της Ευρώπης όπου ο πληθυσμός να έχασε το 25% του εισοδήματός του», επισημαίνει ότι παρόλο αυτά οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται αξιόπιστους εταίρους στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρώπη.
«Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται οικονομικά τα πάντα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει όσα υπόσχεται» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης