Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τεράστιας πολιτικής σημασίας συνάντηση Τσίπρα με Προβόπουλο, πρώην διοικητή της ΤτΕ

Τεράστιας πολιτικής σημασίας συνάντηση Τσίπρα με Προβόπουλο, πρώην διοικητή της ΤτΕ
Ο Τσίπρας ενημερώθηκεγια τους μηχανισμούς με τους οποίους ο Γ. Προβόπουλος αντιμέτωπισε φαινόμενα εκροής καταθέσεων και τραπεζικών αναταράξεων
(upd2)Συνάντηση με τον πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στο γραφείο του στη Βουλή.
Τη συνάντηση ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, θέλοντας να ενημερωθεί από τον Γ. Προβόπουλο για τους μηχανισμούς με τους οποίους αντιμέτωπισε φαινόμενα εκροής καταθέσεων και τραπεζικών αναταράξεων την περίοδο που ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανησυχίας που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τις δηλώσεις του νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, όσο και για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και ξένων αξιωματούχων που δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες.
Στη συνάντηση δεν μετείχε κανένα στέλεχος από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί να δείξει με την κίνησή του αυτή την ανησυχία του κόμματος για το κλίμα που δημιουργείται.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, το μεσημέρι της Τρίτης, με τον Πάνο Σκουρλέτη να κατηγορεί τον Γ. Στουρνάρα ότι λειτουργεί προβοκατόρικα σε βάρος του τραπεζικού συστήματος και πράττει θεσμικό ατόπημα και θεσμική εκτροπή.
Η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Προβόπουλο διήρκησε περισσότερο από μια ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Γ. Προβόπουλου.

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Προβόπουλος
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, το κύριο αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Γ. Προβόπουλου ήταν ο κίνδυνος οι άστοχες δηλώσεις του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα για τη ρευστότητα να επιβεβαιωθούν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη δυσφορία και αγανάκτησή του στον Γ. Προβόπουλο για τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα και ζήτησε από τον πρώην διοικητή της ΤτΕ να του παρουσιάσει εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που δημιουργείτο πρόβλημα με τις καταθέσεις στις τράπεζες.
Ο κ. Προβόπουλος παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες που είχε λάβει η ΤτΕ στις δύσκολες περιόδους του πρόσφατου παρελθόντος - όταν ο ίδιος ήταν διοικητής της ΤτΕ - γιατί όπως κρίθηκε εκ του αποτελέσματος, οι παρεμβάσεις της ΤτΕ αποδείχθηκαν αποτελεσματικές, αποτρέποντας το bank run.
Η συνάντηση των κ. κ. Τσίπρα και Προβόπουλου δεν περιορίστηκε μόνο στα θέματα των τραπεζικών καταθέσεων, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα του τραπεζικού συστήματος, όπως η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, καθώς και σε στρατηγικά θέματα που αφορούν στο ελληνικό banking.
Στη διάρκεια της συνάντησης δεν υπήρξε καμία αναφορά από πλευράς του Αλ. Τσίπρα για το εάν θα εκλεγεί ή όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για το εάν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα ή όχι.
Η συνάντηση Τσίπρα - Προβόπουλου περιορίστηκε στη δομή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η σημερινή συνάντηση στέλνει μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε επαφές με τεχνοκράτες και γνώστες της ελληνικής οικονομίας, όπως ο Γ. Προβόπουλος, περνώντας το μήνυμα της ασφάλειας.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης