Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στήριξη από 161 βουλευτές βλέπουν να λαμβάνει ο Σταύρος Δήμας οι αναλυτές του Λονδίνου

Στήριξη από 161 βουλευτές βλέπουν να λαμβάνει ο Σταύρος Δήμας οι αναλυτές του Λονδίνου
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διαδικασία, καθώς αποτελεί μια πολύ καλή ένδειξη του συσχετισμού δυνάμεων
Περί τους 161 βουλευτές βλέπουν να στηρίζουν τον υποψήφιο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα, οι αναλυτές στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλυτές στον Λονδίνο σαφώς και δεν αναμένουν σήμερα να υπάρξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα μας, καθώς με βάση την διαδικασία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, αλλά θα αποτελέσει σίγουρα μια πολύ καλή ένδειξη του συσχετισμού δυνάμεων μεταξύ των ναι και όσων τάσσονται ουσιαστικά υπέρ των εκλογών που θα ψηφίσουν παρών.
Για την εκλογή Προέδρου κατά την πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία χρειάζονται τα 2/3 των βουλευτών (200 ψήφοι) και στην τρίτη ψηφοφορία τα 3/5 των βουλευτών (180 ψήφοι).
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα βλέμματα συγκεντρώνονται στον αριθμό των βουλευτών που θα πουν το «ναι» σε αυτή την πρώτη ψηφοφορία, όπως επίσης και στη στάση που θα κρατήσουν αρκετοί βουλευτές τόσο από το χώρο των ανεξάρτητων, όσο και από αυτό της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝ.ΕΛ.
Έτσι, δεδομένου ότι η κυβέρνηση αριθμεί 155 βουλευτές, το ενδιαφέρον εστιάζει στο ποιοι από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές θα ψηφίσουν ΠτΔ.
Βάσει των τελευταίων πληροφοριών, 7 ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν ΠτΔ (πρόκειται για τους Λυκούδη, Ψαριανό, Μελά, Αηδόνη, Νταβρή, Κουράκος και Κατερίνα Μάρκου) ενώ κοντά στο «ναι» είναι και ο Κ. Γιοβανόπουλος.
Την ίδια στιγμή, 4 ανεξάρτητοι βουλευτές (Πολύδωρας, Κασαπίδης, Αλεξόπουλος και Μπούκουρας) είναι άγνωστο τι θα πράξουν, ενώ οι εναπομείναντες 12 κλίνουν προς το «παρών».
Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα λάβει τουλάχιστον 161 ψήφους, αριθμός πολύ μακριά όχι μόνο από το σημερινό στόχο των 200 αλλά και από αυτόν των 180.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης