Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κακλαμάνης (ΝΔ): Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές – Ναι στη συναίνεση

Κακλαμάνης (ΝΔ): Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές – Ναι στη συναίνεση
Να βγάλουμε ΠτΔ, να τελειώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση και να πάμε σε εκλογές το 2015 τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την άποψη ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κακλαμάνης τάχθηκε και αυτός υπέρ του σεναρίου της συναίνεσης, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόταση – κείμενο των «8» βουλευτών (ανεξάρτητων και της ΔΗΜΑΡ) για εκλογή ΠτΔ, για ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση και για δέσμευση για εκλογές εντός του 2015.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα αυτήν την στιγμή δεν χρειάζεται εκλογές. Ήμουν από αυτούς που βγήκαν δημόσια από την πρώτη στιγμή μόλις είδα την πρωτοβουλία των 8, και είπα να μην απορρίψουμε αυτήν την πρόταση, να τη συζητήσουμε» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Υπενθυμίζω τι έλεγε η πρόταση: να βγάλουμε Πρόεδρο, να τελειώσουμε τη Συνταγματική Αναθεώρηση και δέσμευση της κυβέρνηση για εκλογές μέσα στο ’15. Η πρακτική τι έλεγε; Ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος πριν από τέλος Απριλίου – Αρχές Μαΐου δεν γίνεται. Επομένως οι εκλογές είχαν δύο πιθανές ημερομηνίες ή τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο. Αυτή, λοιπόν, η πρόταση νομίζω ότι μπορεί να ξαναμπεί στο τραπέζι και να τη συζητήσουμε σοβαρά» υποστήριξε ο κ.Κακλαμάνης.
Όπως είπε, «όσοι πιστεύουμε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές οφείλουμε να συνδράμουμε σε αυτήν την ιστορία. Το να ξαναμπαίνει ως προϋπόθεση και εκβιαστικό δίλημμα η αλλαγή πρωθυπουργού, αυτό με ενοχλεί».
Ερωτηθείς αν τον ενοχλεί εξίσου η αλλαγή υποψηφίου προέδρου Δημοκρατίας, εφόσον χρειαστεί, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και δημόσια.
«Ο κ.Δήμας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι θα ήταν unfair να κάθομαι να συζητάω. Εκτιμώ ότι αν έχει επέλθει η άλλη συναίνεση στους 3 άξονες που σας είπα δεν χρειάζεται να τον αλλάξουμε. Ενδεχομένως από μόνος του να πει αν υπάρχει άλλος που διευκολύνει αυτήν την ιστορία και αυτή την συμφωνία, εγώ φεύγω» τόνισε ο κ.Κακλαμάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης