Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψηφίζει ΠτΔ ο Οικονόμου, επιφυλακτικός ο Γιοβανόπουλος

tags :
Ψηφίζει ΠτΔ ο Οικονόμου, επιφυλακτικός ο Γιοβανόπουλος
Στους ανεξάρτητους και στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ποντάρει πλέον η κυβέρνηση
Στους ανεξάρτητους βουλευτές και στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ στρέφει η κυβέρνηση το βλέμμα της ενόψει της αυριανής δεύτερης ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ και κατόπιν του διαγγέλματος Σαμαρά που αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα προς τη συναίνεση.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Οικονόμου επανέλαβε την πρόθεση του να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, υπογραμμίζοντας πως μετά το διάγγελμα Σαμαρά υπάρχει συναινετικό πλαίσιο για να ψηφίσει, όπως ζητούσε εξ αρχής.
«Είχα βάλει ένα πολιτικό πλαίσιο.
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές εντός του 2015.
Ήταν το πολιτικό πλαίσιο, που θέσαμε οι οκτώ βουλευτές της κεντροαριστεράς», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Οικονόμου.
Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος ερωτηθείς για το τι θα πράξει στην αυριανή -δεύτερη- ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε στον πως «είμαι ακόμη επιφυλακτικός, θα εκφραστώ αύριο στη Βουλή».
Σε κάθε περίπτωση η αυριανή ψηφοφορία για τον ΠτΔ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και εξακολουθεί να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολος ο στόχος των 180 βουλευτών για την κυβέρνηση.
Δεδομένου ότι οι 11 από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές εξακολουθούν να επιμένουν στο όχι, την ώρα που ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τη στάση και τη θέση τους απέναντι στην προεδρική εκλογή.
Άλλωστε οι τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (Τσούκαλης, Ψύρρας και Φούντα), οι οποίοι είχαν υπογράψει το κείμενο των 8, έχουν τονίσει ότι δεν πρόκειται να συμπράξουν στη στήριξη του ΠτΔ εάν σε αυτήν την προσπάθεια συναίνεσης δεν υπάρξει και η στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης