Τελευταία Νέα
Πολιτική

Independent: Υψηλό ρίσκο εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας – Προκλητική η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ

Independent: Υψηλό ρίσκο εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας – Προκλητική η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ
Η προκλητική ρητορική για τερματισμό της λιτότητας βρίσκεται πίσω από τη δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ
Στην τρίτη καθοριστική ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή οδεύουν αύριο, Δευτέρα, οι έλληνες βουλευτές γνωρίζοντας καλά ότι σε περίπτωση μη ανάδειξης ΠτΔ, η χώρα θα συρθεί σε εκλογές εν μέσω αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, αυτό θα μεταφραστεί ως έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την τρέχουσα κυβέρνηση συνεργασία και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Παρότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, η τρίτη ψηφοφορία βρίσκεται επί ξηρού ακμής, ενώ ήδη κάποια κόμματα προετοιμάζονται για την προεκλογική τους εκστρατεία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαιρετίζει την προοπτική προώρων εκλογών, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα επιφέρει κλυδωνισμούς στις χρηματοοικονομικές αγορές.
Πίσω από την αυξημένη δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η προκλητική ρητορική του κόμματος για τερματισμό της λιτότητας, εκτιμά η εφημερίδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εντείνεται η αναστάτωση στην Ευρωζώνη, προσθέτει, καθώς πολλοί αναλυτές επαναφέρουν το σενάριο της εξόδου της χώρας από το ευρώ – Grexit- παρά τη φιλοευρωπαϊκή στάση που έχει υιοθετήσει τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευτεί να βάλει ένα τέλος στη λιτότητα και να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, διατηρώντας τη χώρα στο ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει ότι, εάν εκλεγεί, θα προτρέψει τους βουλευτές να ανακαλέσουν τη σωρεία των μέτρων λιτότητας που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατά την τελευταία τετραετία και θα ακυρώσει τουλάχιστον το 50% του χρέους της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης