Τελευταία Νέα
Πολιτική

France 24: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τους τόνους όσο πλησιάζει στην εξουσία - Αμφίβολη η αυτοδυναμία

France 24: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τους τόνους όσο πλησιάζει στην εξουσία - Αμφίβολη η αυτοδυναμία
Ρίχνει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζει στην εξουσία, παρατηρεί το γαλλικό πρακτορείο
«Όλες οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πιθανότερο νικητή, με προβάδισμα τουλάχιστον 3% έναντι των συντηρητικών αντιπάλων του», αναφέρει η ανταποκρίτρια του FRANCE 24 στην Αθήνα, Nathalie Savaricas.
Βέβαια, το εάν θα εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία για να σχηματίσει κυβέρνηση είναι πολύ αμφίβολο ακόμη, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.
Σε άρθρο του το Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα «Αυγή», ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα επαχθή μέτρα λιτότητας.
Μετά από έξι χρόνια συρρίκνωσης, μόλις τώρα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία.
Ωστόσο, πολλοί οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο Paul Krugman των New York Times προειδοποιούν ότι μια νέα κρίση βρίσκεται προ των θυρών.
Μπορεί η κυβέρνηση να περηφανεύεται για το πλεόνασμα, αλλά το ανθρώπινο κόστος που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός είναι δραματικό, εν μέσω κλιμάκωσης της ανεργίας και βύθισης των μισθών, επισημαίνει το France 24.
Εκτός από τον Σαμαρά, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μια ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν και πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ, μεταξύ των οποίων και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble.
Καθώς, όμως, πλησιάζει προς την εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί ένα πιο ρεαλιστικό ύφος.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, καθώς το μνημόνιο έληξε και η χώρα καλείται να αποπληρώσει εκατομμύρια ευρώ έναντι των ομολόγων που λήγουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει αυτό και αυτός είναι ο λόγος που έχει ρίξει τους τόνους», καταλήγει η ανταποκρίτρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης