Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Μηλιός στο CNBC: Δεν είμαστε κομμουνιστές - Ευρωπαϊκό πρόβλημα το χρέος

Γ. Μηλιός στο CNBC: Δεν είμαστε κομμουνιστές - Ευρωπαϊκό πρόβλημα το χρέος
Τους βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Γ. Μηλιός
Να καθησυχάσει τη διεθνή κοινή γνώμη ενόψει των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα επιχείρησε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Mηλιός με συνέντευξη του σο CNBC, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την κομμουνιστική ιδεολογία.
Ειδικότερα ο κ. Μηλιός απέρριψε την κριτική που θέλει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι κομμουνιστικές.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, διέρρευσε ένα email του Joerg Sponer, οικονομικού αναλυτή του Capital Group, που ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «χειρότερος από τους κομμουνιστές».
Από την πλευρά του ο κ. Μήλιος έσπευσε να υπερασπιστεί τις θέσεις του κόμματος του, λέγοντας ότι τα σχόλια αυτά ήταν στην ουσία «κυβερνητική προπαγάνδα» και διαμηνυώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει κομμουνιστικές απόψεις.
«Αυτή η φράση δεν νομίζω ότι αντιπροσωπεύει το σύνολο των συζητήσεων στο Λονδίνο. Νομίζω ότι προέρχεται από την κυβέρνηση και αποτελεί προπαγάνδα» είπε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Μηλιός.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μηλιός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τέλος στην «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα αν έρθει στην εξουσία τον Ιανουάριο.
Παράλληλα σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να τονώσει την ελληνική οικονομία και να αποκαταστήσει τις κοινωνικές αδικίες.
«Πρέπει να καταπολεμήσουμε πρώτα την ανθρωπιστική κρίση, καθώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τα απαραίτητα, όπως κατοικία, φαγητό ή χρήματα για την μετακίνηση τους», είπε και συμπλήρωσε:
«Είμαστε βέβαιοι ότι αν το κάνουμε αυτό, η οικονομία θα αρχίσει να σταθεροποιείται και η παρούσα αναταραχή θα είναι παρελθόν».
Εντωμεταξύ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στο CNBC: «Θέλουμε να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί» και προσθέτει: «Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δημιουργήσει τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα μόνο για να πληρώσει για ένα χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει αναδειχθεί ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και να βεθεί μια λύση»
Παράλληλα ο κ. Μήλιος έθεσε ως βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, που θα συμβάλει στη δημιουργία νέων εσόδων στο κράτος αλλά και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Ωστόσο το CNBC σημειώνει ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά δημοφιλές κόμμα για τους ψηφοφόρους, δεν φαίνεται να είναι εξίσου ελκυστικό για τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες.
Το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα μπορούσε να ανατρέψει τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Μάλιστα υπενθυμίζονται οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα «σκίσει» το μνημόνιο, δηλαδή όσα έχουν συμφωνηθεί την τρόικα, ενώ σημειώνεται και η μεγάλη πτώση του χρηματιστηρίου της Αθήνας, που τη Δευτέρα υποχώρησε έως και 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης