Πολιτική

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πρόβλημα στον τραπεζικό κλάδο - Εγγυόμαστε για την ύπαρξη των τραπεζών

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πρόβλημα στον τραπεζικό κλάδο - Εγγυόμαστε για την ύπαρξη των τραπεζών
«Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την εθνική στρατηγική, τη σταθερότητα, τη συνεργασία»
Για την ύπαρξη των τραπεζών εγγυήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθιστώντας σαφές πως ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real FM», ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «εμείς εγγυόμαστε ότι η χώρα θα υπάρχει ακέραιη, οι τράπεζες, η οικονομία, η διαπραγμάτευση, οι προοπτικές για την ανάπτυξη».
«Ναι μεν δεν έχουμε πρόβλημα στις τράπεζες, αλλά έχουμε προβλήματα σε σχέση με το δημόσιο ταμείο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Άρα δημιουργείται ένα δημοσιονομικό πρόβλημα που δεν υπήρχε πριν, όταν ολοκληρώναμε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Ασκώντας κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε πως ψεύδεται προεκλογικά.
«Εάν δεν ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και δεν εξομαλύνουμε τη σχέση μας με τους εταίρους και εν δυνάμει με τις αγορές και η σκέψη είναι ότι θα παίρνουμε έντοκα γραμμάτια, αυτή είναι μια αφελής και επικίνδυνη σκέψη» εξήγησε.
Κληθείς να απαντήσει εάν θα συνεργαζόταν με τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν θελήσει να συμμετάσχει σε μία πιθανή συγκυβέρνηση, ο Ευ. Βενιζέλος διέτεινε πως η ΝΔ έχει μια υποχρέωση διότι το 2012 είχε και εκείνη την άποψη ότι πρέπει να μετέχουν όλοι στην ευθύνη, και διερωτήθηκε ότι «άρα πώς θα αλλάξει τώρα;».
Παράλληλα, επέμεινε πως «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την εθνική στρατηγική, τη σταθερότητα, τη συνεργασία».
Αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου, τον κατήγγειλε πως υπονομεύει και δυσκολεύει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ.
«Εμείς κρατάμε το ΠΑΣΟΚ, τα εμβλήματα, τον "ήλιο", τη συνέχεια, τα πρόσωπα, τα στελέχη, τον οργανωτικό ιστό και τα χρέη, τα οποία τα βρήκαμε, γιατί είμαστε έντιμοι, καθαροί και σηκώνουμε τα βάρη» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης