Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Η χώρα χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ να έχει την τρίτη εντολή

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Η χώρα χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ να έχει την τρίτη εντολή
Με αντίκρισμα η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ να έχει την τρίτη εντολή διατυπώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος».
«Εμείς θα θέσουμε τη χώρα στην κρίση του λαού στις 25 Ιανουαρίου ακέραιη.
Το τι θα συμβεί από τις 26 και μετά θα το κρίνει ο λαός με την ψήφο του», υπογραμμίζει ο κ.Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί όλα τα στελέχη και τους ανθρώπους της παράταξης να δώσουν στις εκλογές «χρήσιμη ψήφο, ψήφο στο ΠΑΣΟΚ με κοινοβουλευτικό αντίκρισμα».
«Η χώρα χρειάζεται να είναι το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, να έχει την τρίτη εντολή, ώστε να μπορέσει να παίξει με στρατηγική καθαρότητα τον ρόλο του εγγυητή της εθνικής και όχι απλώς της κυβερνητικής σταθερότητας» αναφέρει ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «εμείς δεν είμαστε ''μπαστακωμένοι'' σε κυβερνητικές καρέκλες, ούτε είμαστε το κόμμα-μπαλαντέρ για κανέναν».
«Το θέμα δεν είναι να βγούμε απλά από το μνημόνιο για να πάμε στο χάος, αλλά να βγούμε για να πάμε προστατευμένα στις αγορές, θωρακισμένα.
Πώς θα γίνει αυτό;
Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση προκειμένου να ενταχθούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή που δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα κράτη – μέλη να έχουν πρόσβαση σε φτηνό χρήμα, αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα στις σχέσεις τους με τις αγορές» επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.
«Ακούω στελέχη κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι «δεν τρέχει τίποτα, θα ζητήσουμε παράταση της δίμηνης παράτασης».
Δηλαδή οι ένθερμοι αντιμνημονιακοί λένε το εξής αντιφατικό:
Θα ζητήσουμε κι άλλο μνημόνιο, κι άλλη τρόικα, παράταση άλλους δύο, τέσσερις, έξι μήνες, γιατί όχι και έναν χρόνο, χωρίς νέο δάνειο.
Αυτό είναι κωμικοτραγική αντιστροφή της πραγματικότητας που βλάπτει σοβαρότατα την οικονομία» αναφέρει ο κ.Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού κατηγορεί τη ΝΔ για «άγαρμπο εκφοβισμό» των Ελλήνων πολιτών μια και η ΝΔ λέει ότι εάν δεν την ψηφίσουν οι πολίτες θα καταστραφούν, βάλει και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για «κουτοπόνηρο εφησυχασμό» μια και διαβεβαιώνει ότι όλα είναι εύκολα και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.
«Θέλουμε κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου που πιστεύουν ή λένε ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης