Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ): Θα είμαστε στη Βουλή – Χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό new deal

Γ. Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ): Θα είμαστε στη Βουλή – Χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό new deal
O Τσίπρας θα σπάσει το κεφάλι του στον τοίχο» εάν νομίζει ότι θα εκβιάσει τη Merkel, προειδοποιεί ο Γ. Παπανδρέου


Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όχι μόνο θα είναι στη Βουλή, αλλά θα αποτελέσει και «τη θετική έκπληξη της 25ης Ιανουαρίου», εκτιμά ο επικεφαλής του νεοσύστατου κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», προειδοποιεί ότι «ο Τσίπρας θα σπάσει το κεφάλι του στον τοίχο» εάν νομίζει ότι θα εκβιάσει τη Merkel και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει λεηλατήσει εκλογικά τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, τον οποίο πρεσβεύει το κόμμα του.
Όσον αφορά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση του χρέους, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ανησυχία του ότι πρόκειται για ανεδαφικές πολιτικές, τις οποίες το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να επανεξετάσει.
Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εταίροι της Ελλάδας δεν θέλουν να χρεοκοπήσει η χώρα αλλά αυτή τη στιγμή η Ευρώπη δεν είναι ακόμη έτοιμη να αλλάξει την πολιτική της.
Όσον αφορά στην προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει όποιες προσπάθειες στοχεύουν στην κατάργηση της λιτότητας, της υπερφορολόγησης, του κομματισμού και της διαφθοράς και θα συνδράμει τις προοδευτικές προσπάθειες.
Τέλος,ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ επανέφερε την πρόταση του για διενέργεια δημοψηφίσματος μετεκλογικά, προκειμένου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει μόνο του το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης