Τελευταία Νέα
Πολιτική

Independent: Σοβαρό πλήγμα για την Ευρωζώνη εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήσει τα μέτρα λιτότητας

Independent: Σοβαρό πλήγμα για την Ευρωζώνη εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήσει τα μέτρα λιτότητας
Η καθολική απόσυρση των μέτρων λιτότητας θα μπορούσε να παρασύρει και άλλα κράτη της Ευρωζώνης, εκτιμά ο Independent
Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει ολοένα περισσότερο την εξουσία, εύλογα γεννάται το ερώτημα τι θα σημαίνει για την Ευρωζώνη η εκλογή αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, σημειώνει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Independent.
Ο σχηματισμός κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε τερματισμό των μέτρων λιτότητας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία ή οριστική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Η κρίση χρέους που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα έχει συρρικνώσει σημαντικά την ελληνική οικονομία και έχει εξωθήσει την ανεργία στα πρωτοφανή επίπεδα του 26% για το σύνολο του πληθυσμού και στο 60% για τους νέους.
Η καθολική απόσυρση των μέτρων λιτότητας, όμως, θα επιφέρει πλήγμα στην Ευρωζώνη, λόγω των υπέρογκων δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από τους ευρωπαίους εταίρους της, προειδοποιεί ο Independent.
Επιπλέον, μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να παρασύρει και άλλα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωζώνης να εγκαταλείψουν τα δανειακά τους προγράμματα και να αποποιηθούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί νικητής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, οι πιστωτές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα αναγκαστούν να αποδεχθούν επιμήκυνση των προγραμμάτων διάσωσης, καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης