Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Cosco

Θ. Δρίτσας: Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Cosco
Ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνησει θα σεβαστεί τη κάθεσ σύμβαση όπως αυτή με την Cosco
Την πεποίθηση ότι «συμφωνίες όπως αυτή με την Cosco θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών εξέφρασε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θεόδωρος Δρίτσας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας, σημειώνοντας ότι «επιδιώκουμε ενίσχυση των σχέσεων τόσο με την Κίνα όσο και με άλλες χώρες».
Όπως είπε, δεν ερχόμαστε για να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να επιλύσουμε. Και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τις συμβάσεις όπως αυτή με την ΣΕΠ ΑΕ (Cosco) και θα δει με σοβαρότητα τις συμβατικές υποχρεώσεις.
Ειδικότερα τόνισε πως κάθε σύμβαση που έχει υπογράψει η χώρα μας με άλλες χώρες είναι σεβαστή και με σοβαρότητα θα επιχειρηθεί μια επαναδιαπραγμάτευση με την Cosco, ώστε να γίνει πιο επωφελής η συμφωνία για την χώρα μας.
Συμπλήρωσε πως άποψή του είναι να κυριαρχήσει το δημόσιο συμφέρον, και τόνισε ότι κάθε συμφωνία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.
Τόνισε ακόμη ότι αυτή η κυβέρνηση έρχεται για να δικαιώσει όσους εναντιώθηκαν στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους, είπε, και εισέπραξε το χειροκροτήματα όσων παρευρίσκονταν στην τελετή.
Απευθυνόμενος στο προσωπικό, ένστολο και πολιτικό, τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα αιφνιδιαστούν ποτέ και δεν θα αντιμετωπίσουν αυθαίρετες επιλογές.
Ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού ευχαρίστησε αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε, είπε ότι είναι υπερήφανος για το έργο που παραδίδει και ζήτησε αναφερόμενος στην Cosco να μη διαταραχτεί με επαναδιαπραγμάτευση η σχέση με την Κίνα, γιατί είναι στρατηγικής σημασίας. Επίσης ζήτησε να μην θιγεί η αυτοτέλεια του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης