Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schulz: Αναγκαία η επίτευξη συμβιβασμών με την Ελλάδα - Να δείξει υπευθυνότητα ο Τσίπρας

Schulz: Αναγκαία η επίτευξη συμβιβασμών με την Ελλάδα - Να δείξει υπευθυνότητα ο Τσίπρας
Συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Την ανάγκη επίτευξης συμβιβασμών εξήρε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.
Ειδικότερα, ο M. Schulz, μεταφέροντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το περιεχόμενο της συζήτησης με τον Αλέξη Τσίπρα, εξήγησε πως «πρέπει να αναζητήσουμε συμβιβασμούς και η ελληνική κυβέρνηση να δείξει υπευθυνότητα ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα».
Επίσης, ευχαρίστησε τόσον Ευ. Βενιζέλο όσο και τον Αντ. Σαμαρά που «υπηρέτησαν τα ελληνικά συμφέροντα και την πατρίδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Schulz για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πάντως, ότι αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πορεία της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ.
«Θα συμβάλουμε να γίνει ότι καλύτερο για τη χώρα χωρίς να πάμε ένα βήμα πίσω. Πρέπει να κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα προς την έξοδο από το μνημόνιο, προς την πιστωτική προληπτική γραμμή, προς την ελάφρυνση της χώρας και του χρέους για να προχωρήσει η χώρα προς την ανάπτυξη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Άσκησε ωστόσο και κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ειπώθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνονται μετεκλογικά ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους είτε από λάθος είτε από ατύχημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης