Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Δεν ισχύει η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου - Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει συνεπής

Παππάς: Δεν ισχύει η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου - Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει συνεπής
Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει συμφωνία αλλά όχι με μνημονιακά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον Ν. Παππά
«Δεν ισχύει η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, αφού το πρόγραμμα δεν ισχύει» διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Ο Ν. Παππάς μιλώντας στο Mega επικαλέστηκε μάλιστα τις δηλώσεις του J. Katainen και του P. Moscovici για να τονίσει ότι πλέον δεν είναι πολλοί όσοι μιλούν για την προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου που λήγει η δίμηνη παράταση του προγράμματος στήριξης.
«Εχει αρχίσει και αμφισβητείται η 28η Φεβρουαρίου, αυτό το dead line δεν υφίσταται, θα συμφωνήσουμε σε διαδικασίες άλλες» είπε χαρακτηριστικά.
«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει συνεπής σε όσα είπε στον ελληνικό λαό προεκλογικά για μια νέα συμφωνία, τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν μπορεί να είναι άλλα, από αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Παππάς και συπλήρωσε: «Για ορισμένες μεταρρυθμίσεις ο ελληνικός λαός είναι ενθουσιώδης, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε το πολιτικό απόθεμα να τις εφαρμόσει».
Ο Ν. Παππάς δήλωσε ακόμα βέβαιος πως οι δυναμικές που θα διαμορφώνονται στο πλαίσιο των επαφών θα βελτιώσουν το κλίμα για τις ελληνικές θέσεις.
Σχετικά με την επισήμανση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες αυτές να παραμένουν σε πρόγραμμα, ο κύριος Παππάς παρατήρησε πως είναι άλλο το πρόγραμμα και άλλο το μνημόνιο.
Tέλος όταν ο Ν. Παππάς ρωτήθηκε αν ο Α. Τσίπρας συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο, απάντησε:
«Θα δει την κυρία Μerkel όταν έρθει η ώρα.
Έχει πάρα πολύ πυκνό πρόγραμμα...».
Ως προς το δείπνο που έχει αυτή την ώρα η A. Merkel με Hollande και Schulz στο Στρασβούργο, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε με χιούμορ: «Στην Merkel θα ευχηθούμε καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε και τον ελληνικό λαό.
Αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που δέχεται από τα δεξιά της αλλά θα της έλεγα μην την πατήσει όπως ο κ. Σαμαράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης