Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σγουρίδης (υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Μέλημά μας να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες και να δοθούν αποζημιώσεις

Π. Σγουρίδης (υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Μέλημά μας να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες και να δοθούν  αποζημιώσεις
«Με όλα αυτά η αγροτική οικονομία του Έβρου έχει γυρίσει πολύ πίσω», σημείωσε ο  υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης
Την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα διυπουργική επιτροπή για να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική οικονομία του Έβρου, μετά τις πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης.
Ο κ. Σγουρίδης επισκέφτηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές, για να δει την έκταση των ζημιών που έχουν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ συμμετείχε σε δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ορεστιάδα και το Πύθιο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και του αγροτικού κόσμου.
Ο ίδιος περιηγήθηκε σε όλο το μήκος των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.
«Μέλημά μας», όπως τόνισε, «είναι να κινηθούν άμεσα και γρήγορα όλες οι διαδικασίες, να δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ώστε να υπάρξει μια κάποια ανακούφιση του αγροτικού κόσμου του Έβρου».
Η κυβέρνηση και το υπουργείο, όλο αυτό το διάστημα, θα είναι κοντά στον αγροτικό κόσμο της περιοχής και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον στηρίξουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά», υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, έχουν πλημμυρίσει πάνω από 220.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο ότι οι γεωργοί μάλλον θα χάσουν τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, καθώς χρειάζεται χρόνος για ν’ αποτραβηχτούν τα νερά και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.
Πάντως, ζημιές έχουν σημειωθεί και στις αγροτικές υποδομές, αφού έχουν πλημμυρίσει πάνω ς από 500 γεωτρήσεις και αντλητικά συγκροτήματα, αλλά στο ζωικό κεφάλαιο.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σγουρίδης, οι απώλειες από τις πλημμύρες σε συνδυασμό με τις μεγάλες απώλειες από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά, οξύνουν το πρόβλημα των κτηνοτρόφων του Έβρου.
«Είναι γεγονός», κατά τον υφυπουργό «πως με όλα αυτά η αγροτική οικονομία του Έβρου έχει γυρίσει πολύ πίσω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης