Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση Σακελλαρίδη σε Schaeuble: Θα μπορούσα κι εγώ να μιλήσω για ανεύθυνη συμπεριφορά της Γερμανίας

Απάντηση Σακελλαρίδη σε Schaeuble: Θα μπορούσα κι εγώ να μιλήσω για ανεύθυνη συμπεριφορά της Γερμανίας
Στόχος της κυβέρνησης, η αμοιβαία και επωφελής λύση τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μια αμοιβαία και επωφελής λύση, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ απαντώντας στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, W. Schaeuble, περί ανευθυνότητας της ελληνικής πλευράς, σημείωσε ότι θα μπορούσε να ειπωθεί το ίδιο και για τη Γερμανία, για να προσθέσει ωστόσο ότι στόχος της Ελλάδας δεν είναι να τραβήξει το σχοινί.
Ειδικότερα ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος έκανε λόγο για ανεύθυνη στάση της ελληνικής πλευράς, σημείωσε ότι «το ποιος είναι ανεύθυνος και υπεύθυνος είναι υποκειμενικό.
»Θα μπορούσα και εγώ να πω ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη, δεν θέλω όμως να ανταλλάξουμε χαρακτηρισμούς», επισήμανε.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά επισήμανε ότι σήμερα, στη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει λύση, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων για την καταγραφή των σημείων σύγκλισης και απόκλισης, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «η καταγραφή αυτή δεν έχει βοηθήσει πολύ τη σημερινή συζήτηση», συμπληρώνοντας ότι «υπήρξαν εμμονές πάνω στις οποίες οι δικοί μας εκπρόσωποι δεν μπήκαν στη διαδικασία να τα συζητήσουν».
Υπογράμμισε δε, ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο η συμφωνία με τους εταίρους, ούτως ώστε να αρχίσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να προσθέσει ότι «δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει (σ.σ. η διαπραγμάτευση) αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία».
«Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το θέμα σχετικά με τον υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το όνομα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αύριο στη 1 μ. και αρνήθηκε ότι υπάρχει αντίδραση εκ μέρους του κ. Λαφαζάνη ως προς το πρόσωπο.
«Υπάρχει κλίμα απόλυτης συναίσθησης της ευθύνης, το σημαντικό είναι να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζω να υπάρχει αντίδραση από τον κ. Λαφαζάνη», για να συμπληρώσει ότι υπάρχει σχετική συζήτηση, κάτι όμως που είναι απολύτως θεμιτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης