Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ για τις υποκλοπές επί Καραμανλή

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ για τις υποκλοπές επί Καραμανλή
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος 65χρονου πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών επί Καραμανλή, εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές.
Το σκάνδαλο είχε συγκλονίσει την πολιτική ζωή του τύπου, καθώς ο ίδιο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε πέσει θύμα κατασκοπίας, όπως επίσης πλήθος πολιτικών και απλών πολιτών.
Το ένταλμα εκδόθηκε από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση Δημήτρη Φούκα.
ύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σοβαρά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η σύζυγος του πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2004, αγόρασε από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά τα περίφημα "καρτοκινητά-σκιές".
Το επίμαχο διάστημα, μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης, τον Μάρτιο του 2005, ο κατηγορούμενος έκανε πολλά ταξίδια στην Αμερική.
Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται να προκύπτει ότι μια από τις επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή, στην οποία ακολούθως ενεργοποιήθηκε και δεύτερη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή «Πρεσβεία ΗΠΑ Βασ. Σοφίας 91».
Ο ανακριτής έχει, επίσης, στα χέρια του στοιχεία για κτίριο στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, σημείο μάλιστα όπου φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν -όπως εκτιμάται- κεραία υποδοχής πληροφοριών.
Ο κατηγορούμενος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών, φέρεται να απομακρύνθηκε από την Ελλάδα για ένα μικρό διάστημα και να επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 με διπλωματική πλέον ιδιότητα, ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Βάσει στοιχείων της ανάκρισης ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες, κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «δίχτυ» η οποία αφορούσε στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ το 2003.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης