Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης (υπ. Επικρατείας): Θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους - Θα βρεθεί λύση

Φλαμπουράρης (υπ. Επικρατείας): Θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους - Θα βρεθεί λύση
Θα υπάρξει λύση προς το συμφέρον και του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης τόνισε ο κ.Φλαμπουράρης
Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση και θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλ Φλαμπουράρης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Φλαμπουράρης ερωτηθείς τι θα συμβεί εάν η Γερμανία επιμείνει στο τελεσίγραφο και μπει η χώρα σε περιπέτεια, τόνισε ότι «ο φόβος και η αγωνία είναι κατανοητή».
«Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.
Θεωρώ και έτσι έχει δείξει η όλη διαδικασία αυτό το διάστημα, τις 20 μέρες, θα βρεθεί οπωσδήποτε λύση στη μέση του δρόμου προς το συμφέρον και των δύο και του ελληνικού του λαού και των λαών της Ευρώπης» υποστήριξε ο κ.Φλαμπουράρης.
«Οποιαδήποτε άλλη λύση καταλαβαίνει ο κόσμος και οι κυβερνήσεις ότι θα είναι η απαρχή δεινών για τους ευρωπαϊκούς λαούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια» υπογράμμισε ο κ.Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατέθεσε συγκεκριμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένα αιτήματα.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να ενταχθεί αυτό μέσα στη λογική του μη βιώσιμου χρέους.
Όταν αυτή την στιγμή το χρέος είναι μη βιώσιμο και αυτοί ζητούν 3% φέτος πρωτογενές περίσσευμα για την εξυπηρέτηση ,δεν υπάρχει λύση που να είναι μόνο οικονομική.
Ενώ έλεγαν για 1,5% - μάξιμουμ - τα επανέφεραν όλα, μιλάνε για 3% και 4,5%» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.
Ερωτηθείς αν θα είχε νόημα μια συνεννόηση μεταξύ των αρχηγών των άλλων κομμάτων, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε χαρακτηριστικά: «Παρότι δεν έχει ζητηθεί, ξεκίνησαν χθες το βράδυ να συναντηθούν οι τρεις και να επικοινωνήσουν, ουσιαστικά το αντικυβερνητικό μέτωπο, ενώ δεν είναι αυτό.
Εμείς έχουμε πει ότι όποιος ζητήσει αμέσως δίνουμε ενημέρωση, θα φροντίσουμε σήμερα να ενημερωθούν τα κόμματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης