Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας – Θα το λύσουμε

Σακελλαρίδης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας – Θα το λύσουμε
Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα που θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης
Στην παραδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα θα λυθεί.
Σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κ.Σακελλαρίδης υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζαμε τα προβλήματα ρευστότητας και πριν αναλάβουμε».
«Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας.
Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως είπε, υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, και αυτό είναι ένα ζήτημα «για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει».
Σημειώνεται πως το πρόβλημα ρευστότητας είχε παραδεχθεί σε δηλώσεις του και ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό «θα λυθεί με νέα μέτρα που θα λάβουμε».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τη ρύθμιση των 100 δόσεων τόνισε ότι «δεν έχουμε και χρόνο να περιμένουμε», αν και σημείωσε πως η κυβέρνηση αναζητά «τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας που να θεωρεί τον εαυτό του κορόιδο».
Αναφορικά με τον ΦΠΑ, ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να είναι συντελεστής που θα αφορά αγαθά ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών».
«Δεν υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι, επομένως δεν υπάρχει η ανάγκη να δημιουργείται ανησυχία στον κόσμο.
Σε καμία περίπτωση πάντως και πραγματικά σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με αγαθά ή υπηρεσίες, τα οποία είναι σημαντικά στη ζωή των πολιτών.
Οι αποφάσεις θα έρχονται τμηματικά», είπε ο κ.Σακελλαρίδης.
Ερωτηθείς για τη συμφωνία του Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν μιλάμε για παράταση του μνημονίου» και διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει παράταση του μνημονίου, παρόλο που της ζητήθηκε επιτακτικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης