Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης (κυβ. εκπρόσωπος): Παρελθόν η τρόικα – Η κυβέρνηση στηρίζει τον Γ. Βαρουφάκη

Σακελλαρίδης (κυβ. εκπρόσωπος): Παρελθόν η τρόικα – Η κυβέρνηση στηρίζει τον Γ. Βαρουφάκη
Το Eurogroup έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση των 7 πρώτων μεταρρυθμίσεων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την άποψη πως η τρόικα και ο τρόπος που η ελληνική κοινωνία την γνώρισε ανήκει στο παρελθόν, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Eurogroup με αφορμή την έλευση στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.
«Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία» τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Όπως είπε, «ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες».
Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, τα νομοσχέδια που θα είναι υπό εξέταση με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά.
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα όσα αναφέρθηκαν χθες σχετικά με την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, από τον Γιάννη Δραγασάκη.
«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον κ.Βαρουφάκη.
Η κυβέρνηση τον στηρίζει απολύτως.
Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευτούμε» τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης.
Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι κατά το χθεσινό Eurogroup «δόθηκε το πράσινο φως στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των πρώτων 7 μεταρρυθμίσεων».
«Το θέμα με τα τεχνικά κλιμάκια είναι ότι αλλάζουμε τώρα επίπεδο συζήτησης.
Πρώτα θα γίνονται οι πολιτικές συζητήσεις με τους θεσμούς από τον κύριο Βαρουφάκη και στη συνεχεία θα συζητούνται τα τεχνικά ζητήματα» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.
Παράλληλα τόνισε ότι μετά το χθεσινό Eurogroup τα χρηματοδοτικά ζητήματα μπαίνουν σε μια σειρά και από αύριο μπαίνουμε στη διαδικασία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
Για τη λοταρία με τις φορολογικές αποδείξεις ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι είναι ένα μέτρο που πράγματι είχε προταθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και έχει εφαρμοστεί και στην Πορτογαλία και δεν κοστίζει και τίποτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης