Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπέρ της ανάπτυξης και λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου η Κομισιόν – Τι απαντά στον Δ. Παπαδημούλη

Υπέρ της ανάπτυξης και λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου η Κομισιόν – Τι απαντά στον Δ. Παπαδημούλη
Το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου έθετε σε σχετική ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στήριξη της Κομισιόν στις προσπάθειες για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου εξέφρασε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Corina Cretu, σε σχετική απάντηση που απέστειλε στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ύστερα από σχετική ερώτηση του τελευταίου.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης με την ερώτησή του έθετε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, για το οποίο «η Ελλάδα διεκδικεί 220 εκατ. ευρώ (μέσω διαφόρων προγραμμάτων) από το ΣΕΣ 2014-2020», ζητώντας από την Κομισιόν να πληροφορηθεί κατά πόσο ισχύουν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αντιρρήσεις της, σχετικά με τη «διάθεση του συνόλου των πόρων που έχουν ζητηθεί» από την ελληνική πλευρά.
Στην απάντησή της η κα. Cretu, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ύψος των εγκεκριμένων κοινοτικών πόρων, τονίζει ότι «η Επιτροπή υποστηρίζει την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου».
Επίσης, σημειώνει ότι «στο πλαίσιο της περιόδου 2014-2020, μεγάλο έργο εθνικού κτηματολογίου προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία», που εγκρίθηκε με απόφαση της Επιτροπής στις 18 Δεκεμβρίου 2014.
«Η ανάπτυξη της υποδομής και των ψηφιακών υπηρεσιών για την καταχώριση και τη διαχείριση ακινήτων εντάσσεται στις επενδυτικές προτεραιότητες του παρόντος προγράμματος», επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης