Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aναστασιάδης: Δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους έχουν ανασταλεί οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Aναστασιάδης: Δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους έχουν ανασταλεί οι συνομιλίες για το Κυπριακό
Η επανέναρξη του διαλόγου θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς να επαναφέρει την κατάσταση ως είχε προ της παραβίασης του διεθνούς δικαίου
Δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους έχουν ανασταλεί οι συνομιλίες, διεμήνυσε ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος ανέφερε, σύμφωνα με το Stockwatch, ότι «τα μηνύματα είναι πάνω από όλα ενότητας και αγώνα.
Η σημερινή επέτειος που γιορτάζεται με τόση λαμπρότητα στην Κύπρο αποδεικνύει ότι οι σπονδές αίματος που συνδέουν τη μητροπολιτική Ελλάδα με τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι ακατάλυτες, είναι αδιάσπαστες και, συνεπώς, χαράζουν και κοινή πορεία πλεύσης για το μέλλον».
Ερωτηθείς αν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν ανασταλεί και κατά πόσο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συνομιλίες ουσίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι, η Navtex είναι σε ισχύ, το Μπαρμπαρός βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και, συνεπώς, εάν και κατά πόσο θα εξαγγελθεί η οποιαδήποτε επανέναρξη του διαλόγου αυτό θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς να επαναφέρει την κατάσταση ως είχε προ της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης