Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (υπ. Υγείας): Εμπιστεύομαι τον πρωθυπουργό – Η συνθήκη του Δουβλίνου 2 πρέπει να καταργηθεί

Κουρουμπλής (υπ. Υγείας): Εμπιστεύομαι τον πρωθυπουργό – Η συνθήκη του Δουβλίνου 2 πρέπει να καταργηθεί
«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το ζήτημα μισθών και συντάξεων, ακόμα και να το δεχτεί, δεν θα αποδώσει»
Οι εταίροι μας βάζουν σε μια συνεχή δοκιμασία, ανέφερε από το ραδιόφωνο του Alpha, ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι «καθαρά πολιτικό», καθώς ασκούν πιέσεις στη χώρα για «να επιβάλλουν τις δικές τους επιλογές».
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως ακόμα και αν δεχτεί να παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές, που η ίδια έχει θέσει, στο ζήτημα των μισθών και των συντάξεων, δεν θα έχει αποτέλεσμα, «δεν θα αποδώσει».
«Εμπιστεύομαι τον πρωθυπουργό, κάνει ότι είναι φρονιμότερο για να αντιμετωπίσει η χώρα αυτή τη δυσκολία», υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής, ενώ πρόσθεσε ότι παραμένει αισιόδοξος για το χώρο της Υγείας, διαμηνύοντας ότι «σε ένα χρόνο δε θα θυμίζει τίποτα από αυτά που έχουν γίνει».
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο καυτό ζήτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την μεταναστατευτική πολιτική και το μεταναστευτικό κύμα, που δέχεται η χώρα.
«Είμαστε άνθρωποι που ζήσαμε την ξενιτιά και την προσφυγιά, οφείλουμε να επιδείξουμε σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη», τόνισε, ειδικότερα, ο υπουργός, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «το μεταναστευτικό κύμα [που δέχεται η Ελλάδα] είναι μεγάλο, υπάρχουν δυσκολίες, ενώ και η αναταραχή στη Μέση Ανατολή δημιουργεί πολλές πιέσεις».
Ο ίδιος διεμήνυσε ότι η συνθήκη του Δουβλίνο 2, «που σήμερα ευνοεί συγκεκριμένες χώρες», πρέπει να καταργηθεί, τονίζοντας ότι «όλα είναι εφικτά» και προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει ένα συντριπτικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος είναι Έλληνας.
Πρέπει να μπει ψηλά στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, κατέληξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης