Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαμιμίκος (ΝΔ): Αν υπάρχει διάθεση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε

Παπαμιμίκος (ΝΔ): Αν υπάρχει διάθεση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε
Η στρατηγική του Τσίπρα είναι να πάει σε εκλογές την χώρα εκτίμησε ο γραμματέας της ΝΔ
Την θέση ότι η ΝΔ είναι διατεθειμένη να συζητήσει ακόμα και το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εφόσον εκδηλωθεί τέτοια διάθεση διατύπωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm, ο κ.Παπαμιμίκος υποστήριξε ότι «για μας πρώτη προτεραιότητα είναι να κυβερνήσει αυτή η κυβέρνηση.
Αν υπάρχει διάθεση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας εμείς είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα συζητήσουμε όλα.
Μακάρι να γίνει διαπραγμάτευση επί της ουσίας, να σταματήσουν αυτά τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια.
Μακάρι να πετύχει η διαπραγμάτευση για να σταθεί η χώρα στα πόδια της» υποστήριξε ο κ.Παπαμιμίκος, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ και στο παρελθόν «έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα κόμματα που έχουν ευρωπαϊκή λογική και προοπτική να συνεργαστούμε γιατί δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση»..
«Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια και μην ξεχνάτε ότι ήμασταν και οι πρώτοι οι οποίοι μιλήσαμε ακόμα και για κυβέρνηση εθνικής ενότητας εν αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που όταν ήταν στην αντιπολίτευση καταψήφιζε όλα τα νομοσχέδια.
Εμείς είπαμε ότι για το καλό της χώρας είμαστε διατεθειμένοι να μπορούμε ακόμα και σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν χρειαστεί» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΝΔ.
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της κυβέρνησης, ο κ.Παπαμιμίκος είπε ότι «εμείς αναγνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση, πήρε 36% και θέλουμε επιτέλους να κυβερνήσει».
«Όταν όμως βλέπουμε ότι επί 2,5 μήνες αυτή η χώρα ουσιαστικά δεν κυβερνάται, όταν βλέπουμε να μην γίνεται καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση και κάθε μέρα να έχουμε ή τον κ. Φλαμπουράρη ή τον κ. Βούτση ή τον κ. Σκουρλέτη τη μια να μιλάνε για εκλογές, την άλλη να λένε για δημοψηφίσματα, να λένε ότι δεν θα έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τις συντάξεις, την άλλη ότι δεν θα έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ, συγνώμη αλλά εμείς που θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάσουν ότι «υπονομεύουμε» τη χώρα, εμείς βγαίνουμε υπερβατικά και υπεράνω και λέμε ότι άμα μας χρειαστείτε εμείς είμαστε εδώ» είπε ο κ.Παπαμιμίκος.
Ερωτηθείς ποια πιστεύει ότι θα είναι η έκβαση των γεγονότων, ο γραμματέας της ΝΔ υποστήριξε ότι στρατηγική του κ.Τσίπρα είναι πάει την χώρα σε εκλογές.
«Όταν βλέπω από τη μια τον κ.Φλαμπουράρη να λέει τόσο αψήφιστα ότι μπορεί να πάμε σε δημοψήφισμα ή βλέπω υπουργούς να γυρίζουν τα παράθυρα και να λένε ότι μπορεί να πάμε σε εκλογές, εκτιμώ ότι μπορεί και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και η στρατηγική του ίδιου του κ.Τσίπρα να είναι να πάει σε εκλογές τη χώρα είτε με εσωτερική ρήξη είτε με εξωτερική γιατί δεν βλέπουμε επί της ουσίας κάτι».
«Ας μας τον πει (τον σχεδιασμό) ο ίδιος γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν μπορεί να επιβάλλει στους υπουργούς του να κάνουν την δουλειά τους ή να σταματάνε κάθε μέρα να μιλάνε για εκλογές ή για δημοψηφίσματα.
Γιατί αυτοί μιλάνε, αυτοί θέτουν θέμα» τόνισε ο κ.Παπαμιμίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης