Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκάθαρη προειδοποίηση Moscovici: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα - Ένα Grexit δεν συμφέρει κανέναν

Ξεκάθαρη προειδοποίηση Moscovici: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα - Ένα Grexit δεν συμφέρει κανέναν
>Ένα Grexit θα ήταν αρνητικό τόσο για την ευρωζώνη στο σύνολό της όσο και για τους Έλληνες
Να συμφωνήσει στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων καλεί την ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, P. Moscovici, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.
Μιλώντας στους Financial Times ο πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε ότι δεν υπάρχει Plan Β για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να «επιταχύνει» τις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι εάν υπάρξει συμφωνία, θα αποδεσμεύσει την επόμενη δόση των 7,2 δισ.
Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο Εurogroup που θα γίνει στις 11 Μαΐου εάν οι ξεκινήσουν σοβαρά οι διαπραγματεύσεις.
«Θα έχουμε δύο σημαντικές συναντήσεις. Το πρώτο Eurogroup στην Ρίγα στις 24 Απριλίου δεν πρέπει να πάει χαμένο, θα είναι μία χρήσιμη συνάντηση όπου θα διαπιστώσουμε τι πρόοδος έχει σημειωθεί. Η επόμενη είναι στις 11 Μαΐου όπου σίγουρα θα πρέπει να είναι αποφασιστική» ανέφερε ο Moscovici.
Ωστόσο υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές δεν ήταν «αρκετά συγκεκριμένες».
«Εμείς δεν συζητάμε για το τίποτα. Συζητάμε για συγκεκριμένα πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο».
«Αν δεν μπορεί να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης, σε περίπτωση ενός Grexit, αυτό σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ένα ενιαίο νόμισμα. Σε αυτή την περίπτωση το ευρώ θα είναι πιο αδύναμο γι΄ αυτό επιθυμούμε την ακεραιότητα της ευρωζώνης» πρόσθεσε.
Τέλος σημείωσε ότι ένα Grexit θα ήταν αρνητικό για την ευρωζώνη στο σύνολό της, αρνητικό για τους Έλληνες και αρνητικό για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο οικονομικός κίνδυνος μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά δεν θα ήταν θετική εξέλιξη. Έτσι, το σύνθημα μας είναι όχι Grexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης