Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν αποκλείει το Grexit ο Dijsselbloem: Υπάρχει σχέδιο για κάθε πιθανή έκβαση των ελληνικών διαπραγματεύσεων

Δεν αποκλείει το Grexit ο Dijsselbloem: Υπάρχει σχέδιο για κάθε πιθανή έκβαση των ελληνικών διαπραγματεύσεων
«Η Ευρώπη έχει τα απαραίτητα σχέδια για κάθε πιθανή έκβαση των συζητήσεων με την Ελλάδα»
Την ύπαρξη εναλλακτικών σχεδίων για την Ελλάδα αποκαλύπτει ο J. Dijsselbloem, αποφεύγοντας τα αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
Αν και η Κομισιόν έχει καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, εντούτοις ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει πως η Ευρώπη έχει μελετήσει όλα τα απαιτούμενα σχέδια, προκειμένου να διαχειριστεί κάθε πιθανή έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
«Η Ευρώπη έχει τα απαραίτητα σχέδια για κάθε πιθανή έκβαση των συζητήσεων με την Ελλάδα» υποστηρίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, κλιμακώνοντας την πίεση εις βάρος της Αθήνας.
«Στην ερώτηση εάν η Ευρωζώνη έχει προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, η απάντηση είναι ναι» τονίζει χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μιλώντας στο CNBC επισήμανε πως «αναφορές σχετικά με μια συμφωνία την Κυριακή αποτελούν παρεξήγηση και δεν είναι ακριβείς».
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα βοήθησαν τις συνομιλίες, όμως ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις στερούνται ακόμη ουσίας.
«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει υπάρξει, όμως πρόκειται κυρίως για πρόοδο επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης