Τελευταία Νέα
Πολιτική

J.Juncker: Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας αυτή τη χρονική στιγμή αποκλείεται

J.Juncker: Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας αυτή τη χρονική στιγμή αποκλείεται
H Ελλάδα είναι και παραμένει μέρος της ευρωζώνης και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται προς αυτό τον στόχο
Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας αυτή τη χρονική στιγμή απέκλεισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
«Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της και παρότι δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις, «βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».
Ο Jean Claude Juncker ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα είναι και παραμένει μέρος της ευρωζώνης» λέγοντας, ότι όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται προς αυτό τον στόχο.
Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι σε αντάλλαγμα η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο Eurogroup.
Η Αθήνα, πρόσθεσε ο Jean Claude Juncker, θα πρέπει, εκτός του να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αναμφισβήτητα να ακολουθήσει μια βιώσιμη και αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική.
Σε ερώτηση εάν η Αθήνα πρέπει να επιστρέψει σε μια βιώσιμη και αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική, προκειμένου να διαψευστεί το όργιο φημών για αθετήσεις πληρωμών, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο Eurogroup και να αναμφίβολα να προχωρήσει σε μία αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική.
Εάν θα πρέπει να εφαρμοστούν προεκλογικές δεσμεύσεις, θα πρέπει και να χρηματοδοτηθούν αναλόγως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης