Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Θέλουμε ρεαλιστικές προτάσεις για την επίτευξη της συμφωνίας

Ποτάμι: Θέλουμε ρεαλιστικές προτάσεις για την επίτευξη της συμφωνίας
Η κυβέρνηση επιτέλους συνειδητοποίησε τη ρεαλιστική βάση που πρέπει να έχει η διαπραγμάτευση
Νέα επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση αναφορικά με τις πρακτικές της το μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.
Χαρακτηριστικά δήλωσε πως η κυβέρνηση τώρα επιτέλους μετά από την τρίμηνη διαπραγμάτευση ανακάλυψε πως το πεδίο του ρεαλισμού είναι το μόνο και πραγματικό πεδίο της πολιτικής. Μέχρι τώρα παρακολουθούμε πολλές συζητήσεις χωρίς αντίστοιχη ανταπόκριση με ουσιαστικές πράξεις. Μετονομασίες ανούσιες, επιθέσεις στην αριστεία ως ναζιστικό κατάλοιπο, ανθρωπιστικές κρίσεις που λύνονται με 200 εκ. και στο βάθος εξοπλισμοί και νέο κομματικό κράτος.
Στη συνέχεια στη δήλωσή του ανέφερε πως οι κυβερνητικές πρακτικές κρατάνε τη ζωή των Ελλήνων στο ίδιο επίπεδο και κυρίως δυσκολεύουν τις συζητήσεις για τις ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.
Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε επίσης πως τα μέτρα του προγράμματος της κυβέρνησης δεν διαφέρουν της παρελθούσας κυβέρνησης, όπως τέλη διανυκτέρευσης αντί αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, επαναφορά εκτάκτων.
Συνεχίζοντας τη δήλωσή του το μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού επεσήμανε πως κάποια μέτρα επιβάλλεται να ελεγχθούν για την συνταγματικότητά τους διότι πολλά από αυτά παραβιάζουν ευθέως τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση τόνισε ο κ. Θεοχάρης πως πρέπει να δει ρεαλιστικά την υπάρχουσα κατάσταση διότι το οφείλει πρωτίστως στους αδύναμους και δοκιμαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας. Οφείλει όμως να προτείνει συνεκτικές δράσεις και όχι αποσπασματικές λύσεις του ποδαριού υπό την δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας.
Επιπλέον ο κ. Θεοχάρης είπε πως μόνο αν ξεφύγουμε από τη στεγνή εισπρακτική στόχευση και κοιτάξουμε τα ζητήματα από καινοτόμα σκοπιά, θα μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε γιατί τα νέα μέτρα είναι δυσμενή και να εγγυηθούμε πως θα είναι και τα τελευταία.
Η αντιπολίτευση του χθες οφείλει να σταματήσει το άγονο κυνήγι μετονομασίας των μέτρων σε μνημόνιο.
Κατέληξε λέγοντας πως όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε μια οριστική ρήξη με το χθες της κρίσης, ρήξη που θα διασφαλίζει την οικονομική μας ανάπτυξη στην καρδιά της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης