Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόλλια – Τσαρουχά (υφ. Μακεδονίας – Θράκης): Δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ – Ακραίοι οι δανειστές

Κόλλια – Τσαρουχά (υφ. Μακεδονίας – Θράκης): Δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ – Ακραίοι οι δανειστές
Στηρίζω την κυβέρνηση μέχρι εκεί που θα αντέξουν οι αρχές μου τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης
Την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι σε μια πολύ δύσκολη φάση εξέφρασε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.
Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση στην γωνία.
«Ζητήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας για συγκεκριμένες πράξεις, τις οποίες δεν μας επιτρέπουν μέχρι στιγμής να τις κάνουμε.
Το γεγονός ότι δεν ακούν για το χρέος νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε και χαίρομαι ότι μες το κοινοβούλιο έστω και αργά και εννοώ αργά σε σχέση με το χρόνο αρχίζουμε να ψάχνουμε αν αυτό το χρέος όχι μόνο αν είναι βιώσιμο αλλά πως προήλθε αυτό το χρέος.
Είναι ένα ταμπού να μιλήσουμε για το χρέος και λυπάμαι που δεν το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και τα πήρε όλα ως δεδομένα.
Προφανώς και χρωστάμε, προφανώς και πήραμε δάνεια, προφανώς και έχουμε μεγάλες ευθύνες όλοι οι πολιτικοί που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια για το πώς διαχειρίστηκαν και όχι μόνο οι πρωθυπουργοί αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών και εμείς ακόμα που στηρίζαμε ασυζητητί πράγματα…
Τώρα γίνεται μια προσπάθεια αγωνιώδης να κρατήσουμε.
Εμείς δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ αλλά βλέπετε πόσο ακραίοι είναι οι δανειστές μας» τόνισε η κα. Κόλλια – Τσαρουχά.
Όπως είπε, «εγώ στηρίζω την κυβέρνηση αυτή μέχρι το σημείο εκείνο που θα αντέξουν οι αρχές μου και αυτά τα οποία έχω πει στους συμπολίτες μου και αυτά για τα οποία με ψήφισαν.
Δεν μπορώ να σας προσδιορίσω σε ποιο μέτρο εγώ δεν θα ψηφίσω, στηρίζουμε την κυβέρνηση πιστεύοντας ότι κάνει μια προσπάθεια προς άλλη κατεύθυνση έτσι που δεν την έκαναν οι προηγούμενοι.
Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για αυτό είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.
Με τον κ. Καμμένο έχουμε σήμερα το βράδυ Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου θα μας ενημερώσει και προφανώς θα ακούσει τις δικές μας αγωνίες και τις δικές μας σκέψεις» υπογράμμισε η κα. Τσαρουχά.
Ερωτηθείσα αν θα ψήφιζε την αύξηση του ΦΠΑ στο 21%, η υφυπουργός υποστήριξε: «Όταν θα κατατεθούν στην Βουλή θα δω και με τι άλλες δεσμεύσεις αυτή η κυβέρνηση θα κάνει στις όποιες προτάσεις της και προφανώς θα σκεφτώ και θα αποφασίσω».
Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, η κα.Κόλλια – Τσαρουχά τόνισε ότι «θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ γιατί πρέπει να βρούμε κάτι άλλο που να τον αντικαταστήσει, δεν μπορεί να μην πληρωθούν κάποιοι φόροι αρκεί να είναι αυτοί δίκαιοι και να πάνε όχι οριζόντια αλλά εκεί που μπορούν να πληρώσουν».
«Θα δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση, εμείς δεν θέλουμε την κυβέρνηση να την πιέσουμε όπως πίεζε παλιότερα για να πάρουμε πράγματα.
Είδατε χθες δεν ψηφίσαμε για το τέμενος, δεν ψηφίσαμε για αυτά τα οποία έφερε για το Μέγαρο Μουσικής αυτό σημαίνει ότι οι ΑΝΕΛ κρατούν αυτά τα οποία πιστεύουν μέσα σε μια κυβέρνηση η οποία δίνει μάχη προς άλλη κατεύθυνση.
Τώρα αν οι άλλοι απέξω έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν αυτή τη χώρα με όποιο τρόπο και το λαό της και την κοινωνική της συνοχή και όλη της την παρουσία στο γίγνεσθαι στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό δεν θα φταίμε μόνο εμείς.
Δεν φταίμε μόνο εμείς για αυτή την ακρότητα της συμπεριφοράς» τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης