Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαμαντοπούλου: Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα 40 χρόνια πίσω - Το χρέος να περιλαμβάνεται στη συμφωνία

Διαμαντοπούλου: Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα 40 χρόνια πίσω - Το χρέος να περιλαμβάνεται στη συμφωνία
"Ο πρωθυπουργός πρέπει να αφήσει την ιστορία του διχασμού και να προχωρήσει σε διαδικασία συναινέσεων"
Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας εξήρε η Άννα Διαμαντοπούλου, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει με συναινέσεις και όχι με εκβιασμούς.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Δικτύου Εγνατία για την αναγέννηση του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, η Αν. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως «εχει σημασία όμως τι θα είναι αυτή η συμφωνία και κατά την άποψη μου, εφόσον είναι συνολική, πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε και το χρέος. Δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει το χρέος. Και δεύτερον πρέπει να γίνει με συναινέσεις ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί στην πορεία. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αφήσει την ιστορία του διχασμού και να προχωρήσει σε διαδικασία συναινέσεων».
«Η κυβέρνηση, μέσα από μια ιδεοληψία, γυρίζει τη χώρα 40 χρόνια πίσω. Με διαδικασίες αντιδημοκρατικές και χωρίς καμιά προετοιμασία γκρεμίζει χωρίς να κτίζει. Καλούμε πια τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όχι να σεβαστεί απλά αυτά που έγιναν, αλλά να ξεκινήσει μια διαβούλευση για να κτίσει αντί να γκρεμίζει» ανέφερε, ασκώντας δριμεία κριτική στον υπουργό Παιδείας, Αρ. Μπαλτά.
Όσον αφορά το ΠΑΣΟ, τόνισε πως ο κύκλος του έχει κλείσει.
« Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχουν όλες οι δυνάμεις εκείνες, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ΠΑΣΟΚων που δεν έχουν ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει η ανάγκη ανασύστασης αυτού του χώρου και δημιουργίας ενός μεταρρυθμιστικού πόλου. Η στιγμή έρχεται, οι συνθήκες αλλάζουν και οι πολιτικές εξελίξεις είναι μπροστά μας» διέτεινε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης