Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Να μπουν στον χαμηλό ΦΠΑ τα τρόφιμα, τα φάρμακα και οι ΔΕΚΟ

Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Να μπουν στον χαμηλό ΦΠΑ τα τρόφιμα, τα φάρμακα και οι ΔΕΚΟ
Διαφορετικά δεν θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο κ.Μιχελογιαννάκης
Να μπουν στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ τα τρόφιμα, τα φάρμακα και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ, το οποίο εξακολουθεί να μένει ανοικτό στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.
««Δεν θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν μπουν στο χαμηλό ΦΠΑ, τα τρόφιμα, τα φάρμακα και οι ΔΕΚΟ» υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μιχελογιαννάκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον ΦΠΑ «έμμεσο και άδικο» φόρο αλλά, όπως υποστήριξε «γίνεται για να τσιμπήσουμε τα 9 δις ευρώ που χάνουμε από την φοροδιαφυγή».
Σημειώνεται πως όσον αφορά το ΦΠΑ η ελληνική πρόταση κάνει λόγο για τρεις  συντελεστές (7%, 14% και 22%) αλλά υπάρχει και σενάριο με δύο, το οποίο προτιμούν οι δανειστές.
Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται για έσοδα από 400 έως 700 εκατ. ευρώ εφέτος, ενώ οι δανειστές ζητούν έσοδα τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ και αντιπροτείνουν είτε ΦΠΑ 19% παντού (ενιαίος συντελεστής χωρίς εξαιρέσεις όπως ήταν η βασική τους πρόταση) είτε δύο συντελεστές 10% (μόνο φάρμακα και τουρισμός) και όλα τα υπόλοιπα 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης