Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης στη «La Stampa»: Μεγαλύτερες οι συνέπειες από κατάρρευση της Ελλάδας έναντι της Lehman Brothers

Παπαδημούλης στη «La Stampa»: Μεγαλύτερες οι συνέπειες από κατάρρευση της Ελλάδας έναντι της Lehman Brothers
Το πραγματικό πρόβλημα για την Ευρώπη δεν είναι ένα Grexit, αλλά ένα Brexit, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Την ανάγκη επίτευξης μιας «ισορροπημένης συμφωνίας» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το πραγματικό πρόβλημα για την Ευρώπη δεν είναι ένα Grexit, αλλά ένα Brexit, ενώ προειδοποίησε ότι οι συνέπειες από μια κατάρρευση της Ελλάδας θα είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες της Lehman Brothers.
Ερωτηθείς για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «η απόσταση μεταξύ μας έχει πλέον μειωθεί.
»Επιθυμούμε μια λύση, τόσο οι Juncker και Hollande όσο και η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, η οποία δεν συμφωνεί με τον Schaeuble.
»H καγκελάριος θέλει να διαπραγματευτεί, έχοντας ως βάση ένα μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα, κάτι που ακριβώς ζητάμε κι εμείς, όχι μια συμφωνία μερικών εβδομάδων, αλλά πολλών ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης δηλώνει ότι οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται αλλαγές στην αγορά εργασίας και την ανάγκη να υπάρξει μια αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως και ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ημέρες».
Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις ότι η Ελλάδα απειλεί την Ευρώπη με μια εν δυνάμει χρεοκοπία της, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «υπήρξαμε ευέλικτοι, ευελπιστούμε ότι και η άλλη πλευρά θα κάνει το ίδιο» και σημειώνει ότι «είναι αλήθεια ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας».
Προσθέτει δε, ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει, από τις εκλογές, να έχει ένα ποσοστό δημοφιλίας 77% και σημειώνει ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τη χώρα.
Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης προειδοποιεί ότι μια κατάρρευση της Ελλάδας θα έχει σοβαρές συνέπειες για όλους.
«Η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη της Lehman Brothers. Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για όλους.
»Το ξέρουμε και επομένως, θέλουμε μια θετική συμφωνία για όλους.
»Θα αναλάβουμε το βάρος που μας αναλογεί», καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης