Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schaeuble: Αδικαιολόγητη η αισιοδοξία για την Ελλάδα - Δεν θα «κλείσει» σύντομα η συμφωνία

Schaeuble: Αδικαιολόγητη η αισιοδοξία για την Ελλάδα - Δεν θα «κλείσει» σύντομα η συμφωνία
"Η όποια ευελιξία υπάρξει, θα πρέπει να συμβαδίζει με τις βασικές αρχές της συμφωνίας"
Τις προσδοκίες για άμεση συμφωνία μετριάζει για ακόμη μία φορά ο Wolfgang Schaeuble, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον J.C. Juncker στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε πως η αισιοδοξία για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις είναι μη δικαιολογημένη.
Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, η πρώτη εντύπωση από την ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων υποδηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν σύντομα.
Παράλληλα, επανέλαβε πως η όποια ευελιξία υπάρξει, θα πρέπει να συμβαδίζει με τις βασικές αρχές της συμφωνίας.
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις, οι οποίες μόνο θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, έρχονται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Κατά τη συνάντηση, ο J.C. Juncker αναμένεται να παρουσιάσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την τελική πρόταση των δανειστών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Tσίπρας και Juncker είχαν χθες επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, μεταφέροντας στις αποσκευές του, το προσχέδιο συμφωνίας που έχει ήδη καταρτίσει η ελληνική πλευρά και το οποίο έχει αποσταλεί στους δανειστές από τη Δευτέρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, με στόχο να γίνει πολιτική διαπραγμάτευση και να επέλθει η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης